Ce crede inspectorul general Zoia Bucovală despre fondul școlii

3326
37
Ce crede inspectorul general Zoia Bucovală despre fondul școlii - zoiabucovala-1444153914.jpg

Articole de la același autor

Mult așteptata întâlnire a inspectorului școlar general Zoia Gabriela Bucovală cu presa constănțeană a fost una mai relaxată poate decât se aștepta… gazda, care i-a avut alături pe cei trei inspectori școlari generali adjuncți, numiți cu delegație: Alina Codreanu, Alina Nițu și Sorin Mihai. 


În debutul întâlnirii, inspectorul general și-a prezentat principalele trei obiective ale planului său managerial, și anume: "Centrarea curriculumului pe formarea de competențe cheie și personalizarea ofertei curriculare în acord cu nevoile și așteptările beneficiarilor", "Creșterea calității actului educațional cu scopul ameliorării rezultatelor școlare și la examenele naționale" și "Reconfigurarea rețelei de învățământ din județ, în vederea asigurării strategiei naționale cu programele de dezvoltare elaborate la nivel județean și local"… am încheiat citatul. 


În anul școlar 2015-2016, în județul Constanța se află la catedră 6.969 de persoane didactice, din care 5.977 titulari, 860 persoane calificate și 132 de "necalificați". 


La această oră, ISJ Constanța are în evidențe 9.513 potențiali beneficiari de burse în acest an școlar, respectiv 115 burse de performanță, 8.281 burse de merit, 482 burse de studiu și 635 burse de ajutor social. Toți beneficiari din municipiul Constanța, cărora Primăria le-a alocat două milioane de lei. 


Întrebată care este opinia sa despre fondurile strânse la fiecare început de an școlar, sub forma fondului școlii sau fondului clasei, inspectorul general a declarat: "Dacă dvs. aveți exemple concrete în care un cadru didactic sau un director a solicitat sume de la copii, vă așteptăm cu exemple concrete și dovezi și apoi vom lua măsuri". 


Cât despre concursul pentru ocuparea funcției de director, inspectorul general a declarat că se așteaptă metodologia și că, deocamdată, s-au primit propunerile pe marginea proiectului de organizare a acestui concurs.  "Am centralizat anumite propuneri. Colegii din sistem și-ar dori ca viitorul director să fie titular al unității de învățământ sau să aibă, în cazul în care nu este titular, avizul consiliului profesoral. Au fost și propuneri de a se mări și vechimea în învățământ pentru a putea participa la concurs".


Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
parinte revoltat
6 octombrie 2015
ce ticaloasa

femeia asta e sanatoasa? ia treci tu madamo in inspectie la decebal, sa vezi cum se strang fonduri, paza, chete! chiar aveti tupeu pesedistelor!

parinte
6 octombrie 2015
incredibil

ar fi vrut sa-i dea simona anghel exemple si sa aduca dovezi! Ce stil mizerabil si mincinos!

Răspuns la: ce ticaloasa
Adăugat de : parinte revoltat, 6 octombrie 2015
femeia asta e sanatoasa? ia treci tu madamo in inspectie la decebal, sa vezi cum se strang fonduri, paza, chete! chiar aveti tupeu pesedistelor!
ce obiective interesante!!!
6 octombrie 2015
ne-ati dat pe spate

Mai, mai, ce bine suna obiectivele marete pe care le-a anuntat cu surle si trambite zoie! Hai sa ne c...m pe noi! Oooof, pe bune?

planul managerial
6 octombrie 2015
mult asteptat

Cata vorbarie fara substanta! Spuneti mai inspectorilor ceva concret! Cine va citeste marele vostru PLAN MANAGERIAL? Nu mai poate lumea de planul vostru... Si cifre, cifre, exact cum spunea cineva acum cateva zile!!!! Iar minciuni, cat cuprinde..... Chiar nu aveti voi, acolo, la inspectorat, niciun semnal ca la unele scoli se cer bani de la parinti???

gazda
6 octombrie 2015
cea relaxata!

Madam generaleasa o fi relaxata, desi nu prea pare din poză....Dar ceilalti, tot in poza arata cam blazati, cam plictisiti, daca nu chiar scârbiti! S-o fi rupt 'lantul de iubire' dintre dânsii? Cred ca tocmai ce aflasera ca pica PSD-ul. :)) De-aici dezamagirea....

Sa va fie rusine!!!!
6 octombrie 2015
Huoooo!

Vreti dovezi? Ce dovezi mai vreti, stati ca strutul cu capul in nisip si va faceti ca nu stiti nimic! Cred ca aveti sute de reclamatii despre tot felul de MAGARII , si ne mintiti in fata ca totul e ROZ! rUSINE!

director normal la cap
6 octombrie 2015
uite bursa, nu e bursa

...'potentiali beneficiari de burse in acest an scolar", zice inspectorul general la conferinta de presa. Unde-i lege nu-i tocmeala, daca elevul indeplineste criteriile, atunci trebuie sa ia bursa, si cu asta basta. Nu conteaza nici ca sunt prea multi cu media peste 8.50 si nota 10 la purtare, nici ca...poate nu vor ajunge banii ptr. toti! Altfel, cam miroase a 'pomana electorala", imi doresc sa nu se intample asa ceva! Copiii nu sunt bataia de joc a nimanui.

nu mintiti poporul
6 octombrie 2015
CU CONFERINTA DE PRESA!

Daca si pe cei de la presa ii mintiti, ca vezi doamne, asteptati sa vi se dea ceva concret, pe tava, si dovezi cum ca se cer bani ptr tot felul de fonduri, atunci parintii sunt foarte usor de dus de nas!!! Li se induce ideea ca ei sunt cei care OBLIGA SCOALA SA PRIMEASCA BANI! Doamne, de unde fratilor atata tupeu? Asa or fi romanii? O tara de mincinosi si tupeisti??? mai parintilor, nu mai obligati profesorii sa ceara culegeri, auxiliare, si alte chestii!

vrea dovezi
7 octombrie 2015
sa i le dam

Catalogul-document școlar cu bani de la buget. Dar cu ce scriem în catalog? Cu cerneala albastra sau roșie. De unde? Bai ce prost sunt... Cerneala o scriu cu degetul?! Deci îmi trebuie și un instrument de scris. Ups! Salariul s-a dus. Întreținere, mâncare, alea, alea. Dar mai am un creion, dar nu-i bun ca se degradează în timp. Lasă că împrumut de la un elev care e mai înstărit. Și dacă se șterge în timp? Vine Ministerul și împreună cu Directoarea și niște handicapați îmi trage un 15% pe 6 luni. Învățare de minte! Sa vorbim despre fise, teste, chestionare, planificări multiplicate în mai multe exemplare? Pe banii cui? Ai cadrelor didactice? Dacă ar avea lefuri de parlamentari poate ca nu ar fi vreo problema. Dar nu au. Veți spune ca fac meditații. Nu toți. Ia mai lasă-ma ca ăștia sunt în stare sa dea bani ca sa vina la școala! Și dacă nu ii au cer de la părinți, fondul clasei, fondul scolii,etc. Și ce la spital nu-i la fel? Aduci medicamente de acasă ca în spital sunt. Cum nu vii tu Țepeș Doamne! Cu de-a sila sa ne-aduni...

Abjecta persoana
7 octombrie 2015
Planul managerial

Copy paste din trecut...urata ...rea ...fara scrupule...caracter mizerabil....etc...etc Ocazie ca o persoana frustrata sa se simta si ea in centrul atentiei Trebuie inteleasa...odata in viata este si ea bagata in seama

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța,  la momentul raportului
Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța  a scăpat  de o mare "povară"
Pagina a fost generata in 0.524 secunde