Cum pot gestiona profesorii conflictele între elevi

487
Cum pot gestiona profesorii conflictele între elevi - cumpotgestiona-1443203595.jpg

Articole de la același autor

Violența în rândul copiilor se manifestă destul de frecvent în școli și poate lua atât forma verbală, cât și forma fizică. Pentru ca profesorul să acționeze pentru prevenirea și soluționarea conflictelor, este necesar ca acesta să le recunoască și să le cunoască stadiile de evoluție. Medierea este o procedură alternativă și voluntară de soluționare a conflictelor, este o procedură confidențială, prin care o terță persoană, neutră, imparțială și fără putere de decizie numită mediator, ajută părțile să ajungă împreună la o înțelegere mutual acceptată, în vederea încheierii conflictului. Ca tehnică alternativă și voluntară de soluționare, medierea poate fi folosită cu succes nu doar între adulți, ci și între copii.

Cu scopul dezvoltării tehnicilor de soluționare creativă a conflictului, Casa Corpului Didactic a deschis înscrierea online pentru programul de formare "Medierea situațiilor conflictuale și de criză în clasa de elevi", ce se va desfășura în perioada 10 octombrie - 7 noiembrie, la Palatul Copiilor Constanța.

Formatori, prof. Cristina Barabaș - mediator autorizat de Consiliul de Mediere, monitor curs - prof. metodist Anamaria Burada

În aceeași perioadă, dar la Școala Gimnazială nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" Constanța, se va desfășura programul de formare "Negociere și conflict. Managementul relațiilor umane".

Formatori: prof. Gina Tone, monitor curs - prof. metodist Anamaria Burada. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde