Zoia Bucovală, în videoconferință cu ministrul Educației

1086
7
Zoia Bucovală, în videoconferință cu ministrul Educației - zoiabucovala-1442254858.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii generali adjuncți, dedicată evaluării pregătirilor specifice începutului de an școlar. Au fost abordate subiecte punctuale precum normarea personalului din învățământul preuniversitar, încadrarea personalului didactic calificat pe posturile vacante, stadiul distribuirii manualelor în școli și starea infrastructurii școlare.

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu le-a comunicat celor prezenți că aplicarea prevederilor ordinului privind introducerea noilor criterii de normare se va amâna până la 1 ianuarie 2016.

În privința structurii anului școlar 2015-2016, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a precizat că modificările au fost discutate cu sindicatele din învățământul preuniversitar, fiind agreate și susținute și de Consiliul Național al Elevilor.

În legătură cu adeverințele medicale și certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a solicitat șefilor de inspectorate școlare să urmărească aplicarea cu discernământ a metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preșcolarilor și elevilor, respectiv acordarea asistenței medicale gratuite. "Nu facem exces de zel. Cunoașteți ordinul de ministru: adeverință medicală și certificat epidemiologic. Nu trimiteți copiii la analize, inutil. Precizările și formatul acestor două documente sunt foarte clare", a punctat ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu.

Referitor la distribuirea manualelor în școli și la starea unităților de învățământ, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis conducerilor ISJ să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, astfel încât elevii și profesorii să-și poată desfășura activitatea în condiții normale. 

Comentează știrea

INTREBARE
15 septembrie 2015
fara raspuns

Nu i-a spus lui Zoe ca in scoli si in inspectorate nu se face POLITICA ?

Raspuns
15 septembrie 2015
La intrebare

Asa e !in scoli si inspectorat ,pentru cascaval...e doar politica banului

infrastructura
15 septembrie 2015
care este realitatea?

Si care este adevarul despre infrastructura? Il stie cineva? Una spun cei din minister, alta spun cei din teritoriu, iar adevarul e cu totul altul! Daca nu ar mai interveni si parintii, cu sponsorizari si fonduri, s-ar duce naibii scolile. Poate nu toate, dar destule...

Hei, stan!
15 septembrie 2015
unde sunt calificativele?

Hai, ca deja exagerezi! Chiar vrei sa ne tii in sah cu calificativele? Toate cadrele didactice, de la toate scolile, si le-au primit, numai noi nu. De ce?

dar ea ...
16 septembrie 2015
ce i-a spus lui?

Si zoe nu s-a jurat cu mana pe biblie ca ea nu face POLITICA si ca nici pe directorii huliti, contestati, incompetenti ai Constantei nu-i tine in brate? Ca despre asta e vorba. ISJ-ul numeste, ISJ-ul destituie! Restul e apa de ploaie. Cadrele didactice se descurca si fara isj!

pardon
16 septembrie 2015
mai organizeaza si concursuri

Da, trebuie adaugat ca isj are si acel imprtant rol de a a organiza CONCURSURILE DE DIRECTORI! Sa nu uitam.

Zoe,
17 septembrie 2015
da-o afara pe stan!

Nu mai avem rabdare, nu s-a schimbat nimic in scoala noastra, atmosfera e din ce in ce mai tensionata, caci asa doreste dumneaei, directoarea! Luati-o de pe capul nostru!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DRAMA UNEI ȘCOLI DIN BURICUL CONSTANȚEI
Pagina a fost generata in 0.4593 secunde