Minorii își vor putea vizita părinții aflați după gratii, fără dispozitive de separare

384
3
Minorii își vor putea vizita părinții aflați după gratii,  fără dispozitive de separare - fondminoriivorvizita-1442255070.jpg

Articole recomandate

Comit infracțiuni după infracțiuni și ajung în spatele gratiilor însă, legea tot este de partea lor. Un deputat s-a gândit la cei care ajung în spații de detenție și lasă acasă minori care le duc dorul. Pentru că cei mici nu trebuie să simtă lipsa afecțiunii părintești, deputatul Nicolae Păun a propus câteva modificări legislative.

Mai exact, minorii până în 14 ani își vor putea vizita părinții închiși în penitenciare. Condiția este ca acesta să nu reprezinte un pericol pentru ordinea publică sau un risc pentru siguranța penitenciarului.

Senatorii juriști au modificat propunerea legislativă care completează articolul 68 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal printr-un amendament care stipulează ca "vizitele la locul de deținere, a copilului/copiilor cu vârsta de până la 14 ani sau a părinților condamnatului care execută o pedeapsă în regim privativ de libertate și nu prezintă risc pentru siguranța penitenciarului, se desfășoară fără dispozitiv de separare".

"Comisia, în unanimitate, a dat un raport favorabil propunerii legislative în sensul în care, cu respectarea unor condiții de siguranță stabilite de către penitenciar, adică cu niște excepții în cazul în care persoana respectivă de exemplu prezintă un pericol public, persoanele condamnate să poată intra în contact, în timpul vizitelor, cu copiii lor minori și să poată beneficia cu prioritate, dacă îndeplinesc celelalte condiții, de învoiri legale. Propunerea a vizat nu persoana condamnată. Inițiatorul s-a gândit la minor care, până la urmă, are nevoie de afecțiunea pă-rintească și de acest contact", a declarat Cătălin Boboc președintele Comisiei juridice a Senatului. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Tavi
15 septembrie 2015
Munca la domiciliu

Unde vointa da gres, perseverenta invinge intotdeauna. Optimismul niciodata NU te trage inapoi, ci te conduce numai spre succes. Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare, iar activitatea este extrem de simpla. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe e-mail si contract legal. Pentru mai multe informatii, solicitati acum de la email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Iunie 2015
Stire din Eveniment : A ajuns în spatele gratiilor!
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Actual : Incendiu în închisoare. 17 morți
Pagina a fost generata in 0.4938 secunde