Misterele temniței. Cum ajung telefoanele mobile la pușcăriași

1065
6

Articole de la același autor

De mai bine de trei ani, metoda "Accidentul" a făcut înconjurul țării și zeci de victime. Deși a fost mediatizată, iar polițiștii au făcut zeci de campanii de prevenire, oamenii par să nu dea doi bani și să se arunce cu capul înainte când un necunoscut sună și cere sume exorbitante de bani. Nu verifică informațiile primite și dau dovadă de o naivitatea ieșită din comun. 


Conform scenariului, un individ sună pe telefonul fix, se dă drept fiul victimei și îi spune că a făcut un accident rutier și un copil a fost grav rănit. Pentru a nu ajunge în spatele gratiilor, presupusul fiu cere bani și îi pasează telefonul unui "avocat" care continuă convorbirea și stabilește o întâlnire. Victimele nu stau prea mult pe gânduri și acceptă să dea banii. 


Infracțiunile sunt comise de pușcăriași încarcerați pentru diferite infracțiuni. Interesant este faptul că, deși teoretic sunt privați de libertate, aceștia vorbesc la telefon de parcă ar lucra la o companie de telefonie mobilă. Deși de trei ani au fost înregistrate sute de fapte, nu se ia nicio măsură în acest caz și suspecții continuă să comită infracțiuni. Cum intră în posesia telefoanelor mobile și cum reușesc aceștia să piardă ore în șir vorbind la telefon… va rămâne un mister. Nu ne trebuie prea multă imaginație să ne dăm seama că, din moment ce nimeni nu mișcă un deget, metoda "Accidentul" este o afacere profitabilă pentru toată lumea, mai puțin pentru victime și pentru oamenii legii, care pierd zile și nopți ca să dea de urma infractorilor. 


Descinderi la Penitenciarul Poarta Albă 
Ieri dimineață, polițiștii constănțeni au descins la 12 locații din Constanța. Una dintre adrese a fost Penitenciarul Poarta Albă, unde mascații au percheziționat celula a opt indivizi. Oamenii legii aveau informații că, din aprilie și până în prezent, suspecții au comis peste 50 de infracțiuni și au creat un prejudiciu de peste 140.000 de lei. Anchetatorii spun că deținuții erau cei care sunau victimele și apoi banii erau recoltați de complici aflați în libertate. 


În urma perchezițiilor, 23 de indivizi au ajuns la sediul Poliției Municipiului Constanța pentru audieri. Dintre aceștia, opt indivizi sunt deținuți care erau încarcerați în Peniten-ciarul Poarta Albă. Indivizii se află în spatele gratiilor pentru comiterea diferitelor infrac-țiuni, precum furturi, tentativă la omor, înșelăciuni și infracțiuni informatice. Oamenii legii au ridicat din celula suspecților mai multe notițe, cinci telefoane mobile și cartele SIM, iar de la locuințele complicilor, 12.000 de lei, telefoane mobile, bijuterii și înscrisuri. La finalul audierilor, 15 persoane au fost reținute. 


Dădeau 1.000 de apeluri pe noapte 
Oamenii legii spun că rețeaua era una foarte bine pusă la punct și că deținuții care sunau erau niște actori excelenți. Potrivit unor surse, aceștia dădeau chiar și 1.000 de telefoane pe noapte. De asemenea, cei aflați în libertate erau foarte bine organizați. După ce victima le cădea în plasă, ea era ținută la telefon în permanență și era trimisă către un loc de întâlnire. Acolo, complicii o monitorizau de la distanță și când se asigurau că în preajmă nu este poliția și că drumul este liber, se întâlneau. Cel care mergea la întâlnire se dădea drept tatăl copilului rănit. Polițiștii au intrat pe fir și i-au monitorizat pe suspecți și, ieri dimineață, au pornit ofensiva.


Comentează știrea

CONDUCEREA PRAF
20 august 2015
PROST MANAGEMANT

CUM AJUNG? AJUNG DIN CAUZA CONDUCERII DEFECTUASE CARE NU STIE SA-SI RESPECTE ANGAJATII,NU STIE SA CONDUCA SI SA MANAGERIEZE PENITENCIARELE.E DEZASTRU SI MARE JALE.CA DOVADA CE SE INTAMPLA IN PENITENCIARE.CONTROALELE AR TREBUI SA APLICE AMENZI MARI CELOR CARE CONDUC DEZASTRUOS PENITENCIARELE.NU EXISTA RESPECT FATA DE ANGAJATI,CA DOVADA CE SE INTAMPLA IN INTERIORUL PUSCARIILOR.NU II DUC MINTEA LA CONDUS EFICIENT.SUNT PRAF.

petrica
20 august 2015
sau

sau se poate monta o statie de bruiaj dar asta inseamna ca angajatii sa nu vorbeasca in timpul programului cum de alfel este normal asa ca tot la conducere defectoasa ajungem

m
20 august 2015
k

Politia a facut campanii de prevenire.Nu era mai simplu sa faca controale mai dese in penitenciare?Dar cei care pazesc infractorii s-au imbogatit peste masura.Oare cum?

Rocky71
20 august 2015
part-time

Este timpul sa castigi bani! Aceasta oportunitate este numai pentru oamenii ambitiosi, calmi, rabdatori, deschisi la noi oportunitati, capabili sa inteleaga doar cateva idei simple. Activitatea este foarte simpla si se poate desfasura in timpul liber. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected] cu textul info.

RADU
20 august 2015
INFO

INFO Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, trimite doar "INFO" la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

telefoanele
21 august 2015
plm

Va explic eu cum ajung telefoanele:))e simplu...sunt ascunse afara,cand detinuti care presteaza munci, ies si aduc telf in penitenciar ,am vz cu ochii mei operatiunea:))tel se prind cu scoci de burta oilor,respectivi detinuti fiind ciobani de ocazie:))

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Iulie 2015
Stire din Eveniment : Două noi penitenciare, în România
Miercuri, 22 Iulie 2015
Stire din Politică-Administrație : DOUĂ NOI PENITENCIARE, ÎN ROMÂNIA
Pagina a fost generata in 0.451 secunde