Escroci cu metoda "Accidentul", căzuți în capcana unei constănțence

660
Escroci cu metoda

Articole de la același autor

Escrocii care încearcă să stoarcă sume de bani de la constănțeni prin cunoscuta metodă "Accidentul" acționează, în continuare, la Constanța. Oamenii par să nu înțeleagă fenomenul și cad în plasa infractorilor în doi timpi și trei mișcări, fără ca aceștia să facă prea multe eforturi. Însă, se pare că mai sunt și constănțeni vigilenți care nu se lasă duși de nas cu una cu două. O femeie de 57 de ani a fost sunată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe telefonul fix. Individul de la celălalt capăt al firului s-a dat drept fiul său și i-a "turnat" vechea poveste precum a produs un accident rutier și o persoană este grav rănită. Pentru a putea scăpa de pușcărie, este nevoie de o sumă de bani și convorbirea a fost preluată de un presupus avocat. În urma discuțiilor, constănțeanca și-a dat seama că totul este o înșelăciune, însă a continuat jocul suspecților și a stabilit o întâlnire cu cea care trebuia să ia banii. Imediat femeia a sunat la poliție și a cooperat cu ofițerii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Constanța.

Oamenii legii s-au mobilizat imediat și au organizat un flagrant. La scara blocului păgubitei, polițiștii au prins o tânără de 24 de ani. Aceasta a fost identificată ca fiind Ghiulgian I. din localitatea constănțeană Medgidia. Verificările anchetatorilor au scos la iveală că tânăra a venit la locul de întâlnire cu Erdal I., de 24 de ani, din Constanța.

Mii de euro aruncați

pe apa sâmbetei

Ofițerii Biroului de Investigații Criminale au continuat cercetările și au stabilit că cei doi sunt suspecți și de comiterea altor două fapte. "La data de 18.07.2015, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Constanța, a fost înșelat cu suma de 6.000 lei, iar o femeie în vârstă de 46 de ani, tot din Constanța, a fost înșelată cu suma de 3.000 euro. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi", a declarat ag. șef adjunct Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Polițiștii au reținut cele două persoane și pe numele lor a fost întocmit dosar penal. Ghiulgian I. și Erdal I. au fost reținuți pe bază de ordonanță și prezentați magistraților Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă. Completul de judecată a decis ca aceștia să își petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.988 secunde