Lovitură după lovitură la Constanța. Cum acționează mai nou escrocii cu metoda "Accidentul"

484
1
Lovitură după lovitură la Constanța. Cum acționează mai nou escrocii cu metoda

Articole de la același autor

Escrocii care acționează prin metoda "Accidentul" par a fi de neoprit! Nu au vacanță și în permanență găsesc noi victime care să le cadă în plasă și să le umple buzunarele doldora de bani, în ciuda mediatizării intense. Din spatele gratiilor infractorii își trimit săgețile în teren, iar când acestea ajung pe mâinile polițiștilor le înlocuiesc fără prea multe probleme. 


De la începutul anului au fost peste 40 de cazuri înregistrate la poliție, dar ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța au reușit să rezolve 30 dintre plângeri și să dea de urma autorilor. În ultima săptămână oamenii legii au fost solicitați la cinci astfel de cazuri în care victime au fost vârstnicii. Ultimele cazuri de la Constanța au fost înregistrate duminică seară și luni. 


O femeie de 59 de ani a dat 1.600 de lei și opt grame de aur după ce a fost contactată telefonic. Potrivit scenariului, cel care a sunat pe telefonul fix s-a dat drept fiul ei și a anunțat-o că a provocat un accident rutier grav. Pentru a nu ajunge în spatele gratiilor individul i-a cerut economiile și apoi i-a spus femeii că va continua convorbirea cu avocatul lui care se ocupă de tot. Așa-zisul avocat i-a spus constănțencei că pentru a-și salva fiul trebuie să plătească 10.000 de lei, dar victima a precizat că nu are decât 1.600 de lei și câteva grame de aur. Zis și făcut! Constănțeanca a pregătit banii, două lănțișoare și o verighetă din aur și s-a întâlnit cu o femeie căreia i le-a dat. În momentul în care fiul ei a venit acasă, aceasta a realizat că a fost victima unei înșelăciuni și a sunat la 112. 


Un nou plan! Atacuri în miez de noapte
De-a lungul timpului escrocii și-au modificat puțin câte puțin modul de operare. Inițial, ei solicitau ca banii să le fie trimiși prin bancă sau poștă, însă apoi angajații instituțiilor au fost instruiți de polițiști și nu le mai permiteau constănțenilor să trimită bani știind că este o escrocherie. Nu a fost o problemă prea mare, deoarece infractorii au găsit o altă modalitate: western union. Nici aceasta nu a funcționat prea mult și apoi se apela la taximetriști, iar în cele din urmă, în prezent complicii sunt trimiși direct la locuința victimei pentru a ridica banii. În urma campaniilor de prevenire, pensionarii au fost informați cu privire la această metodă și avertizați să nu cadă în plasă… Dacă până acum escrocii acționau pe timpul zilei, iată că mai nou sună victimele în toiul nopții. Aceștia mizează pe șocul emoțional și pe faptul că viitoarele ținte sunt adormite și nu se mai gândesc de două ori înainte. 


În noaptea de duminică spre luni un bătrân din Constanța a fost la un pas să se numere printre victimele escrocilor, însă a dat dovadă de tărie. Deși trezit din somn, bărbatul i-a pus mai multe întrebări presupusului fiu. Individul l-a înștiințat că a lovit grav o femeie și are nevoie de ajutor. Pentru a scăpa basma curată acesta i-a solicitat suma de 20.000 de lei. Constănțeanul și-a dat seama că ar putea fi o escrocherie și l-a sunat imediat pe fiul său care l-a convins că nu a pățit nimic. 


Bătrânul a fost norocos că a realizat la timp, însă nu același lucru îl poate spune o familie din localitatea constănțeană Murfatlar. Oamenii s-au lăsat hipnotizați de la distanță și au crezut povestea escrocilor… Cu gândul că își vor scăpa odrasla de pușcărie, aceștia au acceptat să dea 13.000 de lei unor… necunoscuți. Totul s-a petrecut vinerea trecută, iar păgubiții au venit la Constanța pentru a se întâlni cu escrocii. 


Comentează știrea

Marius
3 iunie 2015
bani in timpul liber

Dacă îți dorești sincer să câștigi bani mai mulți decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveți să acorzi mult mai puțină atenție lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău și mult mai multă atenție "micuței voci" care îți vorbește în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4236 secunde