Aveți grijă la escrocii care vă bat la ușă!

398
Aveți grijă la escrocii care vă bat la ușă! - avetigrijalaescrociusa-1431022694.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii îi sfătuiesc pe constănțeni să nu le ofere infractorilor ocazia să le intre în locuințe și să le fure bunuri. Astfel, în ultima perioadă, având în vedere faptul că au fost depuse mai multe reclamații prin care constănțenii au reclamat că le-au fost furați bani din casă, de pretinși angajați ai diverselor firme de prestării servicii sau de așa-ziși vânzători ambulanți, polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Cri-minalității desfășoară acțiuni informativ- preventive a infracțiunilor contra patri-moniului și înșelăciunilor. 


Principalele "ținte" ale escrocilor sunt bătrânii, astfel că și polițiștii și-au îndreptat atenția asupra lor, făcându-le mai multe recomandări: "Să nu invite în locuință persoane necunoscute, chiar dacă pretind a fi de la diferite firme de gaz, electricitate, cablu, să nu dea bani sau diferite date persoanelor acestora, fără să își consulte membrii familiei, să nu dea curs solicitărilor venite din partea necunoscuților, prin intermediul telefonului, sau să depună bani prin Poștă sau la bancă, să ajute rude care sunt implicate în accidente rutiere sau pentru ridicarea unor premii până nu verifică aceste informații". 


"De obicei, infractorii profită de ocazia oferită pentru a sustrage bunuri și evită să pătrundă acolo unde locatarii dispun de măsuri vizibile de siguranță. Atunci când trec la «acțiune», infractorii se află în competiție cu timpul și acționează rapid pentru a nu fi surprinși în imobil. De asemenea, nu trebuie oferite informații persoanelor necunoscute, despre ocupație sau program de lucru, atunci când o persoană pretinde că reprezintă o instituție (gaze, apă, cablu, telefonie, deratizare, curierat etc.), să-i solicite legitimația de serviciu sau documentul de identitate înainte de a intra în locuință. Dacă persoana devine agitată, atunci ceva nu este în regulă, solicitați sprijinul vecinilor, rețineți cât mai multe semnalmente pentru a le furniza de urgență Poliției", au mai atras atenția oamenii legii. 


Iar, foarte important, constănțenii care au fost victimele sau martorii unei infracțiuni sunt sfătuiți să sune imediat la 112.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4701 secunde