Atenție la escrocii sentimentali. Nu opriți nicio secundă la mașinile cu numere străine!

2125
4
Atenție la escrocii sentimentali. Nu opriți  nicio secundă la mașinile cu numere străine! - atentie-1437319118.jpg

Articole de la același autor

Infractorii inventează tot felul de metode pentru a intra în posesia unor bunuri care nu le aparțin și pentru a câștiga bani într-un mod cât mai simplu și rapid. Sunt cazuri când aceștia reușesc să stoarcă sume de bani chiar cu acordul păgubitului.

Pentru că vara este în toi, iar populația municipiului crește, infractorii s-au înmulțit și ei. Au ieșit la rampă cu o metodă cât se poate de veche, dar care se pare că încă prinde, deoarece oamenii sunt creduli. Sunt indivizi care se deplasează cu mașini cu numere străine, opresc în locuri strategice și, cu o poveste lacrimogenă, reușesc să facă rost de bani. Escrocii, care pozează în turiști, motivează că soția a pus benzină în loc de motorină sau invers și mașina i s-a stricat. Pentru a putea pleca acasă, are nevoie de bani și nu are la cine apela. Aceștia par oameni de bună credință și ca să fie convingători, se lasă fotografiați, ba chiar dau și o copie a buletinului. Ei îi asigură pe ceilalți șoferi că, în momentul în care ajung la destinație, le returnează banii. De asemenea sunt și alte metode prin care acești escroci acționează.

"Ei se bazează pe spiritul civic al unor șoferi și profită de ei pentru a-i fura. Fie îți cer curent de la motorul tău, fie îți cer telefonul că nu mai au baterie, fie îți spun să îi lași puțin mai departe. Dacă te trezești să le dai curent ca să pornească mașina, se găsesc 1-2 colaboratori care ți-o golesc în timp ce tu ești concentrat sub capotă. O altă situație este atunci când șoferul este rugat să tracteze mașina, care ar fi rămas «în pană». Mașina tractată se va tampona intenționat de cea din față și, în timpul discuțiilor legate de asigurare, șoferul bun-samaritean va fi ușurat de toate-cele. Pe drumurile naționale, în afara localităților, dacă un șofer oprește și ia un astfel de personaj ca să-l lase mai departe, se poate trezi chiar și oprit într-o parcare la marginea drumului și jefuit sub amenințarea armei", scrie un membru al site-ului 4tuning.ro.

Infractorii sezonieri și-au făcut apariția

În Constanța, indivizii și-au făcut apariția și în week-end-ul trecut, fiind întâlniți pe drumurile naționale sau chiar în parcările supermarket-urilor.

"Atenție mare, cum treci podul de la Agigea spre Constanța se află un Mercedes model 2005, posibil E Class cu numere străine (Germania cred) culoare bleu sau gri. Lângă mașină erau doi rromi și unul făcea semne disperate să oprești. Fac parte din acei japcangii care încearcă să te prostească pentru a le oferi bani sau bunuri sau chiar să îți fure din mașină", a declarat un șofer constănțean.

Alți conducători auto au sesizat faptul că indivizii au putut fi întâlniți la ieșirile din oraș, în benzinării sau chiar în centrul orașului.

"Este un BMW negru, cu numere de Brăila, care era oprit pe podul de la Dorally, imediat cum urcai curba ce înconjoară parcul. I-am ocolit și mi-au făcut semn să opresc, dar am trecut mai departe. Aveți grijă că s-a deschis sezonul la țepe pe stradă", a spus un alt șofer din Constanța.

De asemenea, la ieșire din Constanța spre localitatea Valu lui Traian, alți indivizi cu un autoturism marca Dacia Logan cu numere de București își încercau norocul.

"I-am întâlnit în parcarea unui supermarket din centrul orașului și m-a abordat femeia. Mi-a spus că au un copil și că pe parcursul vacanței acesta s-a îmbolnăvit și i-au luat medicamente și nu mai pot pleca spre casă, deoarece nu mai au bani de combustibil. M-au asigurat că mi-i vor returna când ajung la domiciliu, dar bineînțeles că acest lucru nu s-a întâmplat. Nu am depus plângere la Poliție pentru că nu mai avea rost. A fost vina mea că nu m-am gândit și am căzut în plasa lor", a declarat o constănțeancă. 

Comentează știrea

Mihnea
20 iulie 2015
Nu dati atentie nimanui,fiti ca politicienii!

In primul rand nu opresc daca vad un tigan, indiferent in ce situatie s-ar afla. Apoi doar tampit sa fii ca sa dai crezare cuiva in Romania. Cand e vorba de bani este clar ca e vorba de castigul altuia,de ce nu ar fi castigul meu ramanand cu banii in buzunar?

Teo
20 iulie 2015
Revoltator cel putin

Pe langa cele scrise mai sus, a mai aparut o metoda, pe cat de noua (pentru mine cel putin, data si la televizor), pe atat de actuala (acum 2 zile a avut loc in anturajul meu) si pe atat de gretoasa, revoltatoare, scandaloasa si tipica societatii romanesti actuale (in care traiesc si eu, dar asta este adevarul, ca actual socialul nostru e de o calitate cel putin la pamant). Care e metoda despre care sunt asa uimit si scandalizat : probabil ca la nimereala, probabil ca nu, un anumit cretin suna la un numar de telefon (pe fix de obicei) si iti zice ca fiul tau, sau o alta ruda, sau se recomanda ca fiind direct el fiul tau, a facut accident si are nevoie de bani cat mai repede. Dupa caz, te panichezi, ceri imediat datele si dai banii (prost facut gramada sa fii), nu ai copii si esti tare de caracter si ramai cu boul in telefon pana ii iei contul si eventual ii cauti si numarul de pe care a sunat si mergi la politie, sau alte reactii. Cert e ca, sperietura de moment e ceva de nedorit si te vezi repede cu un extraveral luat, pentru ca, ca si parinte, e orice numai usor nu sa auzi asa ceva. Cel putin gratii in fata ochilor (ca sa nu ma exprim mai macabru de atat) le doresc acestor persoane care fac asemenea gesturi. :)

Stere
20 iulie 2015
revoltator

e ca politia nu face nimic ! Numerele de telefon sunt de fix si sunt de rcs-rds, iar persoanele pe care le suna sunt in general peste 60 de ani. O data vorbim de riscul de securitate informatica, si cum a ajuns baza de date rcs-rds pe mana infractorilor ? Apoi dat fiind amploarea pe care a luat-o ce face politia sa combata acest fenomen ? Cati borfasi a prins si ce pedepse le-a aplicat ?

ismail / brusel
20 iulie 2015
chiar daca nu vrei tot te antorci ?!

An tarile precum romania bulgaria ungaria bosnia rusia si altele unde e ooof doamne si unde e coruptie si unde e saracie si unde e oo vai neamul fratele si unde ee sunt bazat am la procuratura sau guvern cu tuoate astea ne vom cofrunta tot restul vietii indiferent ca e tigan ca e oltean gae gay cae lezbi ca e boschetar ca e avocat vom avea ne voie unul de altul .va dau o poveste vin din belgia cu masina iar a 5 zi. Din poiana vad dacie papuc cu pana erau o familie am vb. Cu ei din masina cu au ajuns sa aiba pana si miau spus ca au saci de porumb ok du leam pus antrebarea dar eu daca aveam ma ajutati ei au spus da duoamne nu cred am an chis geamul si am plecat din viteza 2 de ce sa le demostrez sunt tigan si ei romani dar cu minte ocindentala .la ori ce antrebare eu dau dar mie cine an viata trebui sa fi organizat cu bani cu casa cu masina cu petrecerile si altele pentru ca daca nu esti organizat dai de dracu ca turbatul .toti belgieni olandezi germani sun organizati si uaaau conservatori 1. Observarea 2. Antrebarile 3. Raspunsurile si dupa a ce ea placerile sau raul hmmm

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3834 secunde