Înscrierea copiilor la grădiniță: haos, alergătură, hârțoage și mulți nervi!

579
1
Înscrierea copiilor la grădiniță: haos, alergătură, hârțoage și mulți nervi! - fond-1441550608.jpg

Articole de la același autor

Ca și cum nu erau de ajuns presiunile părinților care au nevoie să-și înscrie copiii la grădinițele cu orar prelungit, vara aceasta, managerii constănțeni ai acestui tip de instituții de învățământ s-au confruntat cu alte două noutăți, care au generat discuții… pe la colțuri.

Este vorba despre introducerea sistemului unic online de înscriere, identic cu cel "brevetat" la clasa pregătitoare ori I, dar și o anume adeverință medicală de intrare în colectivitate, ce excludea analizele bacteriologice.

Din păcate, au fost părinți trimiși de la Ana la Caiafa, pentru clasicele exudate faringiene ori coproculturi, în timp ce unii directori, în speranța că vor veni în sprijinul părinților, au luat inițiativa colectării acestor analize la sediul unităților școlare.

"Până la urmă, chiar dacă nu va mai fi nevoie de aceste analize, sunt mulțumită că mi-am controlat copilul", mărturisea o mămică din Constanța, ce ne-a sem-nalat alergătura.

După ce se ajunsese la un haos, unii directori solicitând părinților acte doveditoare că nu sunt purtători de HIV, s-ar părea că, începând de astăzi, ca urmare a apariției pe forumul ISJ Constanța a procedurilor reglementate prin… modificare de ordin, lucrurile s-au limpezit.

Așadar, conform pomenitelor modificări ale ordinului comun semnat de miniștrii Educației și Sănătății, părinții vor prezenta pentru înscrierea în anul școlar 2015-2016 o adeverință medicală tip pentru intrarea în colectivitate, la care se adaugă un aviz epidemiologic, dar și o fișă de vaccinări, toate eliberate de medicul de familie.

"De astăzi, vom ști clar cum să punem problema în fața părinților, pentru a nu mai exista dubii", ne-a declarat prof. Gabriela Stoian, directorul Grădiniței "Dumbrava Minunată".

Pe de altă parte, prof. Alexandrina Bodolan, fost director al Grădiniței "Perluțele Mării", afirma că, deși a presupus un volum de muncă, fiind la început, sistemul online de înscriere va evidenția efectivele de copii pe grupe și pe instituții de învățământ. "S-au eliminat astfel dublele raportări, când unii aveau în fapt 30 de copii în grupe, iar alții aveau doar scriptic 20 de copii", a mai adăugat același fost manager.

v v v

Pentru învățământul preșcolar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a prevăzut 18.700 de locuri, cele mai multe fiind la program normal - 11.775, la care se adaugă alte 6.925 locuri la program prelungit. În total, vor exista 810 grupe în program normal și 256 în program prelungit. 

Comentează știrea

Cosmin
7 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.515 secunde