Trăsnăile Bacului de toamnă. Licee de 0 barat!

1622
5

Articole de la același autor

Evident că nu existau mari așteptări de la această a doua sesiune de Bacalaureat, după discuțiile purtate cu câțiva candidați constănțeni la ieșirea din probele scrise de la română și matematică. 


După centralizarea rezultatelor exame-nului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2015 de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a rezultat că 25,99%, adică 492 dintre absolvenții de liceu au promovat examenul de bacalaureat în această sesiune. 


Comparativ cu rezultatele inițiale de la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014, se constată o creștere cu 9,88% (16,11 % - rată de promovare în 2014, înainte de contestații). 


Reamintim că, în această sesiune, au absentat 442 de candidați și au fost eliminați 13 absolvenți de clasa a XII-a, care au pierdut dreptul de a susține examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. 


Liceele bune și "geniile" lor 
Conform acelorași date centralizate, 404 candidați au obținut medii între 6 și 6,99, fiind cei mai mulți, între 7 și 7,99 vreo 77 de candidați, iar între 8 și 8,99 s-au situat nouă candidați de la zi și unul de la frecvență redusă. Dar poate cea mai mare surpriză ar putea fi consemnată în cazul candidatei de la Liceul Tehnologic "I.N. Roman" din Constanța, de la specializarea Tehnician designer vestimentar, care, deși nu este din promoția curentă, a înregistrat cea mai mare medie - 9,16. 


Din cei șapte candidați de la Colegiul "Mircea" care au susținut sesiunea de toamnă, doi provenind din seriile anterioare, cinci au fost declarați reușiți și doi respinși. 


La Colegiul "Mihai Eminescu", din cei 21 de candidați, trei nu s-au prezentat și șase au fost respinși. 


Patru din cei 22 de candidați de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu" au fost declarați respinși, alți doi neprezentându-se, restul de 16 răsuflând ușurați de marea povară. La Colegiul Național de Artă "Regina Maria", doar șase din cei 18 candidați au reușit să promoveze, alți cinci neprezentându-se. 


La Liceul Tehnologic "Nicolae Dumi-trescu" din Cumpăna, din cei 11 candidați, doar unul a reușit la limită, cu media 6,86, alți șase candidați fiind respinși, iar patru nu s-au prezentat. 
La Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", din 105 candidați, doar 20 au promovat. 


Coada clasamentului se menține 
Liceul Tehnologic "Radu Prișcu" din Dobromir a înregistrat 0% promovabilitate, din cei șapte candidați, doi fiind respinși, iar cinci nu s-au prezentat. Alături de liceele din Cumpăna, până de curând, și Dobromir, Liceul Tehnologic "I.C. Brătianu" din localitatea Nicolae Bălcescu înregistrează de trei ani promovabilitate 0. Nici de data aceasta, cei trei candidați așteptați să susțină examenul de toamnă nu s-au ridicat la nivelul sperat. De altfel, doi nu s-au prezentat, iar celălalt a fost respins. 


Ieri, imediat după aflarea rezultatelor, candidații nemulțumiți au depus contestații, așa încât rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie. 


Nici fruntea, dar nici… urma 
Pe județe, cele mai mari rate de promovare - peste 30% - s-au înregistrat în județele Alba (35,81%), Iași (34,15%), Cluj (33,09%), Harghita (30,90%) și Caraș-Severin (30,38%). Rata de promovare în Capitală este de 22,85% (cea mai mare, în sectorul 4 - 29,49%). Județele cu o rată minimă de promovare - sub 17% - sunt Ilfov (14,69%), Gorj (15,85%), Buzău (16,18%) și Mehedinți (16,69%). În 20 de județe, procentul de promovare din această sesiune este inferior celui de anul trecut, în vreme ce în restul județelor se înregistrează o majorare cuprinsă între 0,68% (Satu Mare) și Giurgiu (12,59%). 


Așadar, județul Constanța, cu procentul său de 25,99%, se situează undeva la mijlocul clasamentului. 


Comentează știrea

INSISTAM IN CONTINUARE
2 septembrie 2015
NU TRECETI CU VEDEREA

Chiar daca nu are legatura cu articolul, va rugam cititi: Iata pentru Doamna BUCOVALA Raspunsul Corpului de Control publicat in presa, privind SC 28:" De asemenea, au fost identificate probleme legate de derularea concursurilor școlare locale și județene, gestionate defectuos chiar de către reprezentați ai ISJ Constanța. Alte probleme constatate vizează note modificate la lucrările elevilor, aspecte legate de componența și activitatea comisiei pentru combaterea violenței în școală, completarea cataloagelor cu instrumente de scris degradabile în timp și/sau ușor de sters, cataloage cu note modificate, funcționarea în anii anteriori a unui after school pentru care nu au fost identificate documentele/aprobările specifice, încasarea ilegală a unor sume de bani, suspiciuni legate de completarea procesele verbale ale Consiliului profesoral etc. Pentru toate toate disfuncționalitățile menționate mai sus, echipa ministerială de control a solicitat monitorizarea instituției de învățământ de către ISJ Constanța, inființarea unei comisii care să analizeze punctual aspectele menționate în raportul final, iar pentru faptele care exced cadrul legal vor fi sesizate organele de specialitate, după caz.)" In raspunsul Corpului de Control, se arata ca dupa controlul efectuat la SCOALA 28 Constanta au fost descoperite mai multe abateri ale directoarei, managementul defectuos, abuzuri in functie si chiar fapte penale.Cand veti face public raportul Corpului de control, cand il veti prezenta macar colectivului de cadre didactice ale scolii? De ce ati mai mandatat acelasi director - STAN MIHAELA-sa conduca o scoala cu reputatie buna candva ? Chiar vreti sa o distrugeti de tot?!?!

CADRU DIDACTIC
2 septembrie 2015
SC.. 28

adaugati minciuna Tot despre Stan: In data de 19.06.2015 in ziarul ZIUA de Constanta a aparut un articol in care ea zicea ca Ministerul invatamantului a efectuat in lunile ianuarie februarie un control la scoala 28, iar faptele aratate in memoriile cadrelor didactice si toate acuzatiile au fost demontate. In realitate, corpul de control al MECS a ajuns la SC 28 in 22.06.2015, a negat existenta vreunui control in perioada aratata( acest lucru se poate verifica usor prin registrul de inspectii), si a terminat controlul in 26.06.2015. Multe dintre neregulile sesizate au aparut de curand in presa, ca raspuns al MECS catre CUGET LIBER. D-na Stan minte cum respira, in majoritatea situatiilor, dar acesta este un exemplu concret, verificabil in scris.ISJ se face ca nu vede, ministerul nu a luat nicio masura.MINT IN COR. răspunde | raportează | ai votat comentariu

DOVADA MINCIUNII
2 septembrie 2015
IATA

Iata - extras din Ziarul Ziua de Constanta Memoriul depus de cadrele didactice ale unității școlare la Ministerul Educației poate fi vizualizat pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanța, la secțiunea "Documente". Ce spune directorul Mihaela Stan Directorul unității școlare, Mihaela Stan, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că "toate punctele din memoriu au fost demontate". "În lunile ianuarie-februarie 2015, a fost o comisie de la Ministerul Educație, care a ridicat mai multe documente. Toate punctele din memoriu au fost demontate", a precizat Mihaela Stan. Precizăm că Mihaela Stan este soția viceprimarului municipiului Constanța Gabriel Stan.

parinti
2 septembrie 2015
de la 28

Afara Stan! Jos labele de pe sc. 28! Jos Prodan!!! Vrem alt parinte in fruntea Asociatiei de parinti!!!

Cosmin
2 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5745 secunde