Agenția Antidrog vrea mărirea listei substanțelor etnobotanicelor interzise

296
Agenția Antidrog vrea mărirea listei substanțelor etnobotanicelor interzise - ana-1347618906.jpg
Agenția Națională Antidrog a reluat, săptămâna trecută, seria întâlnirilor de lucru interministeriale având ca subiect problematica substanțelor noi cu proprietăți psihoactive.

Grupul de lucru recent reunit continuă demersurile agenției și ale celorlalte instituții cu competențe în domeniu de a monitoriza și de a adapta permanent răspunsul față de evoluția fenomenului generat de substanțele noi cu proprietăți psihoactive denumite impropriu "etnobotanice".

Pe agenda de lucru a întâlnirii, la care au participat specialiști ai Agenției Naționale Antidrog, ai Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Combatere a Criminalității Oorganizate, Ministerului Sănătății - Direcția Farmaceutică și Dispozitive Medicale și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, au fost înscrise dezbateri privind substanțele noi cu proprietăți psihoactive din clasa canabinoizilor sintetici și a catinonelor, identificate frecvent în activitatea de analiză a probelor primite de către Laboratorul Central de Analiză și Profil a Drogurilor din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, au fost puse în discuție aspecte legate de aplicarea legii, limitele acesteia și problemele întâmpinate.

În acest context, s-a propus reanalizarea oportunității introducerii pe listele substanțelor aflate sub control național a unor noi substanțe cu proprietăți psihoactive, dezbătându-se această opțiune atât din perspectiva cadrului legal specific existent la nivel național, cât și a experienței altor state.

Totodată, în cadrul dezbaterilor au fost formulate propuneri concrete privind dezvoltarea mecanismelor de schimb de informații și bune practici cu alte state europene.

În vederea asigurării unui răspuns intersinstituțional adecvat, Agenția Națională Antidrog va organiza periodic întâlniri cu această tematică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2923 secunde