AI CURAJ SĂ TE URCI ÎN ELE? Cât de periculoase sunt microbuzele de călători

1226
1
AI CURAJ SĂ TE URCI ÎN ELE? Cât de periculoase sunt microbuzele de călători - microbuzemaxitaxigara5-1351802838.jpg
Județul Constanța a fost luat cu asalt de polițiștii de la Rutieră și inspectorii RAR și ISCTR. Totul, pentru a fi prevenite tragedii rutiere provocate de nerespectarea normelor privind transportul public sau de mărfuri. Nu de puține ori, adevăratele carnagii petrecute pe șosele au avut loc din cauza nerespectării unor reguli elementare de circulație pe drumurile publice și a unor legi ale căror prevederi rămân doar pe hârtie. 


Acțiunea a fost supervizată de reprezentanții IGPR, după ce au constatat că tragediile petrecute pe drumurile din țară nu se mai opresc și au loc, în principal, din cauză că transportatorii, de persoane ori mărfuri, ignoră legea, punând astfel în pericol viețile unor oameni nevinovați. În doar câteva zile, la nivel național, au fost aplicate peste 15.700 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute, totodată, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 444 de permise.  


Polițiștii au utilizat toate autospecialele dotate cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare, o atenție deosebită fiind acordată depistării abaterilor generatoare de accidente rutiere, respectiv, excesul de viteză, depășirile neregulamentare, neacordarea priorității vehiculelor sau pietonilor. Polițiștii rutieri au acționat împreună cu reprezentanți ai ISCTR pentru verificarea legalității derulării transporturilor publice de persoane, iar alături de reprezentanți ai RAR, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor aflate în competența de control a acestei instituții. 


Sute de amenzi pentru transportatori


La Constanța, controalele s-au desfășurat în două perioade: 23 - 25 octombrie, respectiv 27 - 28 octombrie. Nu mai puțin de 50 de echipaje de la Rutieră au acționat pe drumurile din județ, împreună cu cele de ordine publică, RAR și ISCTR. În cadrul primei acțiuni, polițiștii au constatat trei infracțiuni și au aplicat 315 sancțiuni. Cele mai multe, 302, au fost pentru nerespectarea transportului public și de mărfuri, opt pentru nerespectarea timpilor de odihnă, una pentru consumul de alcool, patru pentru depășiri neregulamentare, trei pentru neacordarea de prioritate pietoni, cinci pentru neacordare de prioritate autoturismelor și două pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului. Alte 113 amenzi au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 74 pentru defecțiuni tehnice, trei pentru lipsa RCA-ului, două pentru lipsa rovinietelor, 59 pentru depășirea vitezei regulamentare, iar alte 38 amenzi au fost aplicate pentru alte abateri.

Tot în aceeași perioadă, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Carmen Șerbănescu, au fost reținute 17 permise și 10 certificate de înmatriculare. În perioada 27 - 28 octombrie, polițiștii constănțeni de la Rutieră au acționat cu 26 de efective, verificând 279 de autovehicule și aplicând 189 de sancțiuni. Cinci amenzi au fost pentru nerespectarea regimului transportului public și de mărfuri, două pentru nerespectarea timpilor de odihnă, una pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 51 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 38 pentru defecțiuni tehnice, una pentru lipsa ITP-ului, 5 pentru lipsa RCA-ului, 52 pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar 34 pentru alte abateri.

De asemenea, mai trebuie specificat că au fost reținute nouă permise, din cauza depistării unor defecțiuni tehnice, neacordarea de prioritate și depășirea vitezei regulamentare și 19 certificate de înmatriculare din cauza lipsei ITP-ului și a defecțiunilor tehnice. 


Valoarea amenzilor: peste un milion de lei

La nivel național, inspectorii ISCTR au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.046.500 de lei, 69 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la respectarea timpilor de condus și de odihnă și 99 pentru nerespectarea legislației referitoare la operatorii de transport. De asemenea, 3.210 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști pentru fapte prevăzute de legislația rutieră săvârșite de conducătorii altor categorii de vehicule decât cele destinate transporturilor publice. 


Comentează știrea

Lite
2 noiembrie 2012
O

Pai pana acum rar, arr, politia ce au pazit de nu ii opresc pe carutasii astia care transporta oamenii mai rau decat animalele din grajduri ?? Toti astia de la rar, arr si pol iau spaga lunar de la firmele astora cu carute.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4114 secunde