ALERTĂ LA CONSTANȚA! Dragorul maritim 29, avariat în urma exploziei unei mine marine. Ce se întâmplă cu cei 75 de marinari

1696
10
ALERTĂ LA CONSTANȚA! Dragorul maritim 29, avariat în urma exploziei unei mine marine. Ce se întâmplă cu cei 75 de marinari - ymu4ytfhnzhkndfiotcxzdyxy2u3ogyx-1662697934.jpg
Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns joi, 8 septembrie, în jurul orei 17.45, în raionul în care se afla, în derivă, mina marină raportată de nava GSP „Falcon”. 


Conform procedurilor operaționale pentru aceste intervenții, la bordul navei a fost ambarcată o echipă de scafandri EOD, cu o șalupă specializată în cercetarea și colectarea de informații despre obiectul care reprezintă un pericol pentru navigație, în scopul neutralizării acestuia.


Condițiile hidrometeorologice din raionul maritim în care se afla mina de război s-au înrăutățit, după ajungerea dragorului maritim în raion, din cauza intensificării vitezei vântului (10-12 m/s), marea având gradul 4 (val cu înălțimea de 1,5 – 2 m). Această situație nu a permis lăsarea ambarcațiunii EOD la apă și executarea misiunii. 


Deși au fost luate măsuri de siguranță la lăsarea întunericului, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, nava militară a fost lovită de mina marină, care a fost purtată în derivă de furtună. Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei, în zona pupa (partea din spate a navei). 


Nu sunt victime sau răniți în urma producerii exploziei, cei 75 de militari ai echipajului navei nu sunt în pericol, flotabilitatea navei nu este afectată, iar la bord nu sunt avarii majore.
Imediat după explodarea minei, echipajul navei a acționat pentru astuparea găurii de apă și pentru limitarea efectelor produse de intrarea apei de mare în compartimentul pupa. Din ordinul șefului Statului Major al Forțelor Navale, nava maritimă cu scafandri „Grozavul” a plecat din portul Constanța, pentru a acorda asistență și pentru a remorca dragorul maritim avariat până în portul Constanța.


Reamintim că Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieșit din portul Constanța, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care se afla în derivă, la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța.


După declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria și 22 de Ucraina.
Comentează știrea

NATO
9 septembrie
NATO

Armata de pacalici.Nu sunt in stare sa neutralizeze o mina,vai mama lor!

ABSOLVENT DE INSTITITUT DE MARINA
9 septembrie
SECTIA COMERCIALA

A.N.M.B.-FABRICA DE BAHTERI -CE IAU SALARII DEGEABA ...CEI DE PANA ACUM NU TRASESERA NICIUN FOC DE ARMA ,ASTIA DE ACUM,MOR NEVINOVATI ,BUNICISME ,NEPOTISME ,CACIULELI PENTRU FUNCTII ,VAI MAMA NOASTRA !IN RITMUL ASTA NE DISPARE FLOTA MILITARRA "! NE-AM DAT UN EXAMEN SI AM RAMAS REPETENTI !

Musul York
9 septembrie
Au reusit

Bravii nostri militari si-au indeplinit misiunea .aceea de a detona bomba si au reusit .Ce conteaza cum ?Asemenea operatiuni se executa uneori si cu sacrificii .

EUGEN
9 septembrie
NAVE

ASTIA SINT COLEGII DOMNULUI AMIRAL DE LA PRIMARIE ,NU POT PUNE LA APA O BARCA PE O MARE DE GRADUL PATRU , DAR CE SA FACII ,EXERCITIILE SI MANEVRELE SE FAC PE MARE CALM SI CU MULT SOARE

Costel
10 septembrie
Profesionalism

Asta inseamna sa angajezi tot felul de pacalici in aramata si sa ii mai si gradezi la apelul bocancilor .Veşti extraordinare! Şanse de promovare pentru soldații și gradații profesioniști 01 Septembrie 2022 , asa suna articolul de acum cateva zile .Nu cred ca mai este ceva de spus.Ozi buna doresc tuturor cititorilor.

Fost militar in termen
10 septembrie
zero barat

Despre ce vreme rea se mentioneaza in articol.........Am facut armata pe vedetele marine expuse acum la intrarile din orasul Constanta si 24 din 24 de ore era o vedeta pe mare indiferent de cat de rea era marea .Nu ni se permitea sa intram la adapost in gradinita (intrarea in port ), eram caliti si pregatiti nu ca si acesti ,nici nu stiu cum sa ii numesc sa nu ii jicnesc eu ca se jicnesc ei singuri daca au bun simt.

Emil
10 septembrie
Marina

O mina nerusinata si fara simț camaraderesc. A sarit la dragorul ala fara ca el sa nu aiba nici o vina. Ea, mina, și-a îndeplinit misiunea! Ei, manipulatorii dragorului, da, și ei au îndeplinit misiunea, au distrus mina care cu tupeu a sarit la bordaj. Nu prea sus, la linia de plutire. Este evident ca ofiterii erau stresati, in viata lor nu mai vazusera o mina decit mina de pix, nu cred ca mina de carbune si cu aît mai puțin una plutitoare. Misiune îndeplinita, mina s-a detonat, dragorul a detonat. Comandante, da-ți demisia impreuna cu secundul! Sunteti niste panarame ghiftuite! Bucatare, le-ai dat mîncare prea grasa! RUSINE>MARINA ROMÂNĂ!

Martinica PRIMAREATA
11 septembrie
Cantecele Marii

Bravo dragele mele, iubirea e mereu la inaltimea picticului. Fumoasa MINA a fugit intr-un suflet spre Chipiu, dar fara de vlaga nu a ajuns decit putin peste genuchii. Si nesimtitul ala, nu a invata bunele maniere, ca altfel isi dezgolea si tartacuta si ii venea mindra in brate. Vai de noi, ca am gresit povestea, era Parul fara Cap. E cu zgripturoiaca aici. Pina sa vina, lasati sirenele sa isi gaseasca perechea, doar e plin gloful de maretele realizari din mareata epoca stralucitoare.

Ion
11 septembrie
La placinte inainte !!!

Intram cu TABUL in Dunare sa facem pe leii cu NATO si iesim ca iepurii ca intra apa in el, facem manevra cu tancul in unitate si omoram oameni, mergem cu auto in coloana si intram in cel din fata, trimitem un dragor sa neutralizeze o mina si INTRA MINA IN DRAGOR !!!!! Mai feciori, cum va justificati salariile babane pe care le luati ???? Apoi vin pensiile babane !!! Stiti sa iesiti cu puscociul sa omorati virusul ?? Se pare ca voi sunteti parazitii societatii, acei asistati sociali platiti regeste, care nu fac absolut nimic !!! Un asistat social, mai da cu matura, mai face ceva util societatii ! Da voi ???

Marinar din flota comerciala
11 septembrie
profesionalism ....nevoie mare

Ai mare dreptate domnule Ion. Armata a ajuns o adunatura de nu stiu cum sa ii numesc care se infrupta cu banii nostri . De rasul curcilor au ajuns , nu o poti recupera mina dar nici sa te feresti de ea sa o monitorizezi de la distanta daca zici ca e marea rea pe semne ca or avea greturi si rau de mare. Pe timp de razboi poate or sa zica si piua stop venim maine ca azi e vreme rea pe mare. Rusine sa le fie.

Pagina a fost generata in 0.1866 secunde