Alina Bica și Dorin Cocoș, plasați în arest la domiciliu

140
Alina Bica și Dorin Cocoș, plasați în arest la domiciliu - alina-1429623644.jpg

Articole de la același autor

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și omul de afaceri, Dorin Cocoș, vor fi plasați în arest la domiciliu, în urma deciziei magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deciziile sunt definitive. Ambii se aflau în arest preventiv, acuzați de fapte de corupție, informează Realitatea TV.


În urmă cu o săptămână, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi privește cu Bica și pe Cocoș, pe o durată de 30 de zile.

În dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, Ionuț Mihăilescu și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în 25 februarie. În prezent, Alin Cocoș este arestat la domiciliu, iar Videanu este judecat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervențiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar și pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), ulterior procuror șef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoș este judecat pentru două fapte de trafic de influență și dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoș, pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită, potrivit Evz.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Dorin Cocoș, adus la DNA
Pagina a fost generata in 0.4493 secunde