Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. O nouă lovitură pentru buzunarele românilor

219
Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. O nouă lovitură pentru buzunarele românilor - amenda-1665312827.jpg

Articole de la același autor

Şoferii care încalcă legile de circulaţie şi sunt prinşi de poliţiştii de la rutieră sau produc un accident pentru care este nevoie intervenţia poliţiştilor ar putea plăti amenzi mai mari din 2023, potrivit RomâniaTV


După scumpirile la carburanţi, şoferii ar mai putea primi o nouă lovitură financiară. Este vorba despre amenzi. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat creşterea salariului minim brut pe economie. Se vorbeşte despre creşterea acestuia la valoare de 3.000 lei din 2023. În aceste condiţii, de anul viitor ar putea creşte şi amenzile rutiere.


Calcularea punctului de amendă este strâns legată de valoarea salariului minim brut pe economie. Mai exact, valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim pe economie. Punctul de amendă ar putea creşte de la 145 lei cât este în prezent, la 300 lei, asta dacă nu va fi luată din nou decizia de a îngheţa valoarea lui, aşa cum se întâmplă de mai mulți ani.


În România sunt nu mai puțin cinci clase de amendă, primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde