Apel de urgență: UNDE SUNT POLIȚIȘTII DE PE STRĂZILE CONSTANȚEI?

1821
10
Apel de urgență: UNDE SUNT POLIȚIȘTII DE PE STRĂZILE CONSTANȚEI? - politistproximitate-1351584474.jpg
Acești polițiști ar trebui să reprezinte "puntea de legătură" dintre Poliția Constanța și cetățeni. Mulți dintre constănțeni spun, însă, că nu i-au văzut niciodată deși, potrivit reclamei pe care Poliția Română o face respectivei categorii de polițiști, ar fi trebuit să se afle cel puțin șase ore pe zi, pe stradă, în rândul oamenilor!

Înființată în urmă cu aproximativ nouă ani, structura de proximitate a Poliției Române se anunța a fi "o metodă modernă de lucru a instituției, prin care atitudinea față de muncă și stilul de conducere sunt orientate către recunoașterea preventivă și pro-activă a problemelor comunității" - citatul a fost preluat din textul publicat, și la această oră, pe pagina web a Poliției Române. La început, toate demersurile făcute de polițiștii mutați la acest compartiment arătau interesul pentru a se face cunoscuți de oameni: au fost tipărite pliante cu numele și chipul polițiștilor, ba chiar și cu numerele de telefon unde puteau fi găsiți, zi sau noapte, după care au fost împărțite prin blocuri. Ba mai mult, în scările blocurilor puteai vedea afișe cu numărul de telefon al polițistului de proximitate căruia îi fusese arondată strada respectivă.

În timp, însă, toate acestea au dispărut astfel că, acum, din ce în ce mai mulți constănțeni spun că nu au habar cine este polițistul de proximitate căruia i-au fost arondați, ba chiar că nu l-au văzut niciodată.



"Eu nu am mai văzut unul, nu mai țin minte!"


Gheorghe Popescu are 64 de ani și locuiește pe strada Hatman Arbore și, asemenea multor vecini, ne-a declarat că nu cunoaște identitatea proximistului care are în grijă strada lui. "Și acesta când trece, că eu nu am mai văzut unul nu mai țin minte? Înainte îi vedeai, patrulau pe stradă, ne verificau, ne cereau cartea de imobil. Acum nici nu știm cine răspunde de cartier. Este mai bine să fie pe stradă, îi văd și borfașii și poate se mai cumințesc!", ne-a spus bărbatul. Menționăm că zona respectivă se află în zona de competență a Secției 5 Poliție.

Alt cartier, altă secție de poliție, aceeași reacție a oamenilor. Locuitorii de pe strada Ștefan Mihăileanu, din zona Casei de Cultură, ne-au spus și ei că nu știu cine este polițist de proximitate pe zona lor.

"Nu a venit nimeni să se prezinte, să ne spună că el este polițistul de proximitate. La fel, nici patrule nu mai vedem. Anii trecuți, îi vedeai noapte de noapte, cu mașina, încet pe stradă. Acum nu mai patrulează sau cel puțin eu nu i-am mai văzut", ne-a spus doamna Maria. Iar exemplele pot continua, căci răspunsuri similare am primit și din partea locuitorilor din Palas, Tomis Nord, Zona Peninsulară sau Poarta 6.



Sunt și blocuri unde telefonul polițistului este afișat


Sunt însă și constănțeni care spun că nu numai că-l cunosc pe polițistul de proximitate, dar că atunci când au avut nevoie de el, a răspuns cu promptitudine. Mihai Ulmeanu este președintele Asociației de proprietari 529 din Faleză Nord și se declară mulțumit de colaborare: "M-a contactat, am afișat numărul lui de telefon pe casa scării, pentru a știi oamenii la cine să apeleze la nevoie. Și chiar a venit la noi în bloc pentru un scandalagiu. Sunt asociații unde numărul de telefon al polițistului nu este afișat, iar oamenii nu-l cunosc, dar în parte este și vina administratorului, pentru că nu-l interesează acest aspect. Dacă sunt solicitați, polițiștii vin și-ți oferă tot sprijinul".

De ce nu v-au bătut la ușă

Comisarul șef Iulian Mândruță, șeful Compartimentului de Poliție de Proximitate din cadrul Poliției Constanța, a admis că agenții din această structură nu mai sunt la fel de vizibili pe stradă precum în primii ani. Din păcate, aceasta este consecința volumului foarte mare de muncă, spune omul legii.

"Polițiștii de proximitate au mai multe atribuții. Au reclamațiile și petițiile de la oameni, numărul lor fiind în creștere, de asemenea lucrează în dosare penale. Iar de la începutul școlii sunt prezenți în unitățile de învățământ, unde trebuie să-și facă cunoscute datele de contact și să discute despre violența în școală. Poate de aceea nu mai sunt atât de vizibili", ne-a declarat cms. șef Mândruță.



Negociator profesionist, bun consilier… Îl recunoașteți?


Surprinzătoare sunt, în contextul nemulțumirilor exprimate de constănțeni, atribuțiile polițistului de proximitate, așa cum sunt ele publicate pe pagina web a Poliției Române:

  • Lucrează la unitatea de poliție (secție, poliție municipală, poliție orășenească) pe raza căreia domiciliați! Adresa și numărul de telefon le puteți găsi accesând site-ul acestei unități de poliție!
  • Se află zilnic, cel puțin 6 ore, în mijlocul dumneavoastră, onorat să vă asculte problemele și să vă ofere soluții de rezolvare, deci faceți cunoștință, pentru că merită!
  • Este puntea de legătură între dvs. și instituțiile care trebuie să vă soluționeze drepturile și interesele legitime, deci contactați-l!
  • Vă poate ajuta să puneți capăt conflictului cu vecinii, fiind un negociator profesionist, așa că apelați-l cu încredere!
  • Îi ajută pe bătrâni sau pe cei cu handicap fizic ori mental să se ferească de infractori și îi sfătuiește cum să procedeze pentru a nu deveni victime, deci informați-l despre cei care au nevoie de ajutor!
  • Este un bun consilier pe probleme cetățenești, așa că nu ezitați și invitați-l la ședințele de locatari!
  • Este prietenul copiilor, pe care îi învață cum să se ferească de infractori și de alte pericole, precum sunt drogurile, deci invitați-l să participe la ședințele cu elevii sau la ora de dirigenție!


Comentează știrea

MIRUNA
30 octombrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

el caruia putin ii pasa de politia locala pe care o afe in subordine si el care ,prin viceprimarii sai si alti oameni din primarie si din clanul mazare au incheiat un pact tacit cu politia cta (cunoscuta pt neimplicare si coruptie in unele sectii) sa nu se bage fiecar ein treburile clanului celuilalt?:))..cum de aici sau din alte chesiuni ca haitele maidaneze '' nu ii iese'' nimic normal ca nu il intereseaza sa faca ceva; in tarile occidentale sau america primarul ia la intrebari politia locala in fiecare luan, ce au facut pt cetateni?? sau cum au luptat cu fenomenul infractional..?!?!?dar cum sa faca asta unul care doarme mai mult prin cluburi si spelunci,unul care are ca votanti interlopi sau paraziti sociali care fac infractiuni marunte si unul pleaca jumate din an in afara orasului si tzarii?asa ca nu mai bociti atat dezastrul orasului,voi l-ati votat,voi sa aveti mazare for ever!

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

unu*oarecare
30 octombrie 2012
Unde?

Unde sunt cele 300 de posturi pentru Politia Locala cu care Dl. Mazare tot se bate atat in piept? Sunt 3 serii de studenti care au terminat Politia Locala din cadrul universitatii Ovidius si din pacate someaza sau lucreaza in alte domenii. Unde este siguranta cetatenilor? scurt, La Primar!

MIRUNA pt cititor aka cristel aka 100 nickuri
30 octombrie 2012
bai cretinule poti sa iti iei 100 nickuri ca sa ma injuri , e dreptul meu sa spun CAT ,UNDE si CUM VREAU EU

ASA CUM MAZAREA TA IMPUTITA NE-A INTOXICAT VIATA CU HAITELE DE MAIDANEZI SI MUNTII DE GUNOAIE SI A RAS SPATIILE VERZI SI NE-A DISTRUS ORASUL asa si noi avem dreptul sa scriem ce vrem.

Răspuns la: ptr. MIRUNA
Adăugat de : Cititor, 30 octombrie 2012
Miruna, mai meri in pula, ca esti tare statuta si si plina de obsesii. Esti "abonata" sa bati campii, ca deh, nu costa nimic si fie ca are tangenta...
eu
30 octombrie 2012
.

locuiesc in zona capitol si nu l-am vazut niciodata la fata pe politistul de proximitate,daca e sa fie vreo problema sunam la sectia 3 si daca au chef vin.

MIRUNA
30 octombrie 2012
MAI BAIETI(DE FAPT MULTI DIN VOI NU SUNTETI BAIETI CI MOSI SAU INSI IMBRANITI PRECOCE:)) ,SUNTETI DEMENTI RAU,BAIETAS,FACETI PRESUPUNERI ASUPRA UNOR PERSOANE PE CARE NU LE CUNOASTETI DOAR CA SA SPUNETI ACELEASI FRAZE SI ''JIGNIRI''SABLON:))

MAI BAIETI(DE FAPT MULTI DIN VOI NU SUNTETI BAIETI CI MOSI SAU INSI IMBRANITI PRECOCE:)) ,SUNTETI DEMENTI RAU,BAIETAS,FACETI PRESUPUNERI ASUPRA UNOR PERSOANE PE CARE NU LE CUNOASTETI DOAR CA SA SPUNETI ACELEASI FRAZE SI ''JIGNIRI''SABLON:))Puteti sa spuneti la infinit ca femeile care va critica sau care pur si simplu scriu ca sunt nefutute, puteti repeta ca niste roboti la infinit placa asta rasuflata cu pule,acadele,supt,etc ,oricum ma doare in cot ce spuneti,raspund mai mult ca sa vada si altii cine sunt cacatii care ataca pe diverse id uri facand pe jmekerii ,oricum faptul ca atacati si aruncatio toate zoaiele gandirii voastre de genul''pt zdreanta de la @@@@@@ (11:58:41 04 August 2012) Ba da prasuta asta de Gina se pricepe la toate,mai ales la supt acadele.''frustrare nr 7 de la baietas (09:45:05 05 August 2012) cea refuzata cu siguranta esti tu,si asta te macina rau.de hormonii astia???vai de curul tau de neinteleasa(nefututa). '' ''toate mizeriile astea nu sterg faptul ca sunteti niste ratati care o frecati la rece de dimineata pana seara(ba unii dementi mai stau si noaptea pe net ,noapte de noapte sa fie primii care injura si ataca pe altii) ,atacand in disperare ce scriu altii,injurand pe toti,dar mai ales atacand fetele si femeile...n-avea tu grija mea,eu sunt si traiesc f.bine ,mai bine uita te la tine cum ai sarit ca ars=vizat de cele scrise de mine, labagiu care stai cu pc ul si laptopul,mouse ul si mobilul in mana toata ziua ca mai scrii una alta ca sa te simti si tu important...ma intreb tu cate id uri ai folosit pana acum, nu cumva esti din aia care injura pe cate 10 id uri?:))nu ca m-ar interesa jignirile si idurile tale dar spune mult faptul ca sunteti asa jegosi dpdv ca nu puteti sa va asumati o identitate si injurati si scrieti pe sute de nickuri!sunteti niste nulitati si indivizi de cacat!intelegi,tu si tovarasii tai,cocalarii ''dupe'' site puteti sa injurati si sa ''jigniti''(jigniri de care ma doare in cur) cat vreti ,tot niste nulitati ramaneti!

Adelina
2 noiembrie 2012
Bravo ,Miruna !

Nu te lasa nici tu mai prejos Miruna,doar "sunt o doamna,ce plm" :-)

Răspuns la: MAI BAIETI(DE FAPT MULTI DIN VOI NU SUNTETI BAIETI CI MOSI SAU INSI IMBRANITI PRECOCE:)) ,SUNTETI DEMENTI RAU,BAIETAS,FACETI PRESUPUNERI ASUPRA UNOR PERSOANE PE CARE NU LE CUNOASTETI DOAR CA SA SPUNETI ACELEASI FRAZE SI ''JIGNIRI''SABLON:))
Adăugat de : MIRUNA, 30 octombrie 2012
MAI BAIETI(DE FAPT MULTI DIN VOI NU SUNTETI BAIETI CI MOSI SAU INSI IMBRANITI PRECOCE:)) ,SUNTETI DEMENTI RAU,BAIETAS,FACETI PRESUPUNERI...
mihai
6 noiembrie 2012
300 de posturi

Daca vrei sa afli un raspuns la intrebarea ta, cauta prevederile legale cu privire la angajari (sistate de Boc in 2009 prin Ordonanta 64 parca). Nu Mazare a oprit infiintarea Politiei Locale, ci onor guvernantii carora le-ai acordat votul tau! Degeaba exista organigrama cu 300 de oameni pe hartie daca Guvernul nu aproba angajarile!

Răspuns la: Unde?
Adăugat de : unu*oarecare, 30 octombrie 2012
Unde sunt cele 300 de posturi pentru Politia Locala cu care Dl. Mazare tot se bate atat in piept? Sunt 3 serii de studenti care au terminat Politia...
un om
26 noiembrie 2012
politia

SUNT IN BIROURI

EscorteDinRomania.ro
30 martie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : CARTIERELE TERORII
Pagina a fost generata in 0.3693 secunde