Polițiștii constănțeni se fac… marinari!

1285
1
Polițiștii constănțeni se fac… marinari! - filtrupoltistirutierapolitialoca-1348588911.jpg
Nemulțumirea este sentimentul instalat în rândul polițiștilor constănțeni. Dotările sunt cum sunt, mașinile - uzate, personalul pleacă din cauza salariului mediocru, iar numărul infractorilor crește considerabil, de la lună la lună. Unii dintre oamenii legii preferă, astfel, să se facă… marinari! 


Mulți dintre polițiștii constănțeni sunt de părere că, pentru cei tineri, cel mai bine e să urmeze cursuri de Marină și să se facă marinari. 
Potrivit lui George Caraivan, șeful Biroului Constanța al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, sunt doi foști polițiști care urmează, în prezent, cursurile la Universitatea Maritimă Constanța. Ei au demisionat din Poliție și au plecat pe mare, ca ofițeri. Mai sunt și alții care le urmează exemplul. 


Condițiile lasă de dorit
"Au plecat mulți polițiști la sfârșitul anului trecut. Unii au plecat în străinătate, alții sunt în țară, dar și-au găsit altceva de lucru. Unii fac tot felul de cursuri, în timpul liber, chiar și pentru navigație", a afirmat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției Municipiului Constanța. 
Oamenii legii susțin că, pe lângă faptul că sunt prost plătiți, beneficii prea mari nu au, iar dotările lasă de dorit: mașinile sunt prea vechi, calculatoare departe de a fi performante și, de parcă acestea n-ar fi fost îndeajuns, a mai intervenit și defectarea sistemului AFIS. Practic, oamenii legii s-au întors în 1996, înainte de implementarea acestui proiect, o bază de date care conține amprentele și fotografiile tuturor persoanelor care au fost amprentate, fiind vârful de gamă în tehnologia identificării biometrice și reprezentând ultima versiune în examinarea dactiloscopică. În acest fel, oamenii legii puteau stabili cu exactitate, prin comparare, identitatea infractorilor. Acum însă, ei sunt nevoiți să treacă prin acest proces singuri, folosind o lupă. Este un proces migălos, care necesită timp și personal. Dar acești factori sunt exact cei care lipsesc, pentru că, spun ei, timpul nu le ajunge, personalul le lipsește, iar cazurile se rezolvă mult mai greu. 


Mașini stricate, echipaje reduse, cazuri multe
Polițiștii se plâng de starea în care au ajuns mașinile cu care se deplasează. Ei au la dispoziție câteva autoturisme, care sunt uzate și abia mai funcționează. Oamenii legii spun că își pot face treaba cum trebuie pentru două-trei zile, după care au câte o defecțiune care îi ține pe loc. 
"Au loc discuții pentru îmbunătățirea parcului auto", a precizat comisarul șef Valentin Burlacu, inspector șef al IPJ Constanța. 
O altă problemă cu care se confruntă polițiștii constănțeni este numărul redus al personalului. Potrivit statisticilor, în prezent, pe statul de plată sunt cu 24 de polițiști mai puțini față de aceeași perioadă a anului trecut. 
Surse din cadrul Poliției afirmă că n-au mai primit un polițist pe Municipală de doi-trei ani. 
Numărul tâlhăriilor a crescut considerabil. Au loc furturi și tâlhării ziua, în amiaza mare. Oamenii legii spun că nu mai pot patrula cum trebuie în municipiu, deoarece nu mai au echipaje pentru așa ceva. Acum, ei sunt nevoiți să meargă doar la sesizări. 


Comentează știrea

Antaeus
26 septembrie 2012
`

Ce paradox! An de an , concurenta este uriasa , peste 15 candidati pentru un loc la Scoala sau la Academia de Politie ... De la circulatie a plecat vreunul ? Dar de la politia economica ?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Criză de chipiuri pe străzile din Constanța!
Pagina a fost generata in 1.8136 secunde