Constanța, supravegheată video! Unde vor fi amplasate camerele de vedere ale poliției?

3223
7
Constanța, supravegheată video! Unde vor fi amplasate camerele de vedere ale poliției? - fondsistemedesupraveghere5-1348066735.jpg

Articole de la același autor

În prezent, Constanța se confruntă cu o creștere alarmantă, atât a numărului de accidente, cât și a numărului de tâlhării comise pe stradă. Polițiștii spun că ar putea ține mult mai ușor aceste fenomene sub control dacă orașul ar fi împânzit cu camere de supraveghere. În acest sens, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a anunțat că, în curând, aceste sisteme video vor fi montate.


Polițiștii constănțeni au trimis Primăriei, la începutul anului, un document prin care solicitau amplasarea mai multor camere video pe raza municipiului Constanța. În prima etapă, au fost finanțate doar nouă dintre acestea. Zonele vizate sunt cunoscute ca având un grad infracțional mare sau cu potențial ridicat de accidente, iar oamenii legii vor putea, în acest fel, să deslușească mult mai repede și mai eficient cauzele diverselor incidente.

Polițiștii spun că au nevoie de mai multe camere

Deși doar nouă camere vor fi montate în viitorul apropiat, polițiștii spun că au nevoie de mult mai multe. După un calcul estimativ, oamenii legii au ajuns la concluzia că le sunt necesare aproape 300 de camere de supraveghere video, care să "păzească" principalele artere, principalele centre comerciale și intrările în municipiu. Aceste sisteme de supraveghere sunt cu atât mai necesare, având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă Poliția Constanța în prezent. Polițiștii vor ca municipiul Constanța să fie "împânzit" de astfel de sisteme. Municipii mai mici, cum ar fi Galați sau Medgidia, beneficiază deja de aceste sisteme, care s-au dovedit a fi foarte folositoare.

Se montează camere de supraveghere…?

Proiectul privind montarea sistemelor de supraveghere a fost realizat, iar fondurile au fost alocate. Acum, Poliția așteaptă doar montarea sistemelor de supraveghere care îi vor ajuta să-și facă treaba în mod eficient, și pe constănțeni să se simtă în siguranță.

Până la sfârșitul toamnei, în prima etapă, în municipiul Constanța ar trebui să fie montate nouă camere de supraveghere, majoritatea dintre ele amplasate în zone cu trafic infernal sau cu grad de pericol ridicat. Astfel, în zonele Capitol, ICIL, Casa de Cul-tură, Dacia, CET, șoseaua Mangaliei, șo-seaua Brătianu, Bulevardul Tomis și la intrarea în stațiunea Mamaia, dinspre Năvodari vor fi amplasate, strategic, "ochii" care vor pândi 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

Camerele au fost valoroase în cazul uciderii Larei Șaban

Polițiștii sunt de părere că, dacă aceste dispozitive ar fi montate, va scade semnificativ numărul de furturi, tâlhării și alte infracțiuni.

Un exemplu care evidențiază cât de mult îi ajută aceste sisteme de supraveghere pe oamenii legii este dosarul morții constănțencei Lara Șaban. O bună parte dintre dovezile care îi incriminează pe cei doi suspecți, Gilberto Șaban și prietenul acestuia, George Davidescu, au fost obținute de anchetatori după analizarea imaginilor surprinse de camerele video montate în centrul municipiului Constanța. Astfel, potrivit anchetatorilor, deși Gilberto Șaban a negat vehement că s-ar fi întâlnit cu sora lui în ziua dispariției, polițiștii au putut vedea din înregistrările unei astfel de camere de supraveghere cum mergeau împreună pe stradă, cu puțin timp înainte ca femeia să fie ucisă. Aceste informații au fost prețioase pentru oamenii legii și i-au ajutat să pună cap la cap detalii valoroase privind acest caz.


Comentează știrea

admirator
20 septembrie 2012
ei, cum unde?

doar "pi shentru, bre"! Dar limitatoarele de viteza unde sunt? Vitezomanii (plagiatorii, nazistii, beizadelele etc.) nu le agreaza? Degaba isi iau masini puternice daca apar limitatoarele? Nu mai pot da peste pietoni pe trotuare?

admirator al admiratorului
20 septembrie 2012
baba se piaptana

Mai bine ti-ar pune tie limitatoare la cap , ai senzatia ca le agreeaza cineva .Nu conteaza ce masina are fiecare importanta e sa fie aplicata legea atunci cand sunt prinsi vitezomanii.

Răspuns la: ei, cum unde?
Adăugat de : admirator, 20 septembrie 2012
doar "pi shentru, bre"! Dar limitatoarele de viteza unde sunt? Vitezomanii (plagiatorii, nazistii, beizadelele etc.) nu le agreaza? Degaba isi iau...
Miruna
20 septembrie 2012
oare le faceti si instalati secolul asta?:)

ca eu de 2-3 ani tot scriu si postacii primariei si ai politiei cta ma injura ca cica ...''ce nevoie avem de camere video''

Miruna
20 septembrie 2012
ce ai cu admiratorul?,e un tip destept doar ca uneori exagereaza( ca si mine)

insa dincolo de diferendele pe forum ,ramane cum am stabilit..in anul 2012, secolul 21.traim intr-un oras condus de unul din cei mai jegosi si nemernici primari ai romanistanului,r s mazare ! 1, nu avem camere video la interesectii desi multe orase mai mici -nu mai zic de CLUJ,TIMISOARA,IASI,CRAIOVA,etc,care au demult ..multe au ,chiar si orase si comune au chiar de prin 2000-2004 doar CTA NU ARE CAMERE WEB...in anul 2012 2,Politia locala CTA e de o indolenta si lene absolut crasa.nu se implica deloc ,pe modelul institutiei care ii''patroneaza'',primaria CTA!

Răspuns la: baba se piaptana
Adăugat de : admirator al admiratorului, 20 septembrie 2012
Mai bine ti-ar pune tie limitatoare la cap , ai senzatia ca le agreeaza cineva .Nu conteaza ce masina are fiecare importanta e sa fie aplicata legea...
andrei
20 septembrie 2012
dancu

sa vada Dancu pe unde se ma ia spaga

bit
24 septembrie 2012
amplasare camere video

propun amlasarea pe str Mihai Viteazu /Constantin Bratescu cu raza de actiune dinspre mag.Tomis si dinspre Sarmizetusa; este una dintre cele mai aglomerate intersectii si soferii nu respecta ,in multe cazuri nici viteza ,nici prioritatea str.Mihai Viteazu, nici trecerile de pietoni de la mag Tomis si de a str.Constantin Bratescu.

Adrian
26 septembrie 2012
Romanul din greseli nu`invata

Bai voi inca mai crede-ti toate prostiile astea, ca fac ca dreg ca nustiu ce. Astia arunca pastila la ziaristi ca sa inghita fraieri galusca. O sa cheltuie milioane de euro si ei o sa monteze fix ciu-ciu, webcamuri de 2 lei, pe care voi da exact voi care cititi in ziare povesti, veti plati bani grei.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Criză de chipiuri pe străzile din Constanța!
Pagina a fost generata in 0.5378 secunde