Ard câmpurile în draci!

490
Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, o atenționare de cod galben, anunțând că, în aceste zile, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 unități. Atenționarea vizează tot litoralul, dar și întreaga țară, iar meteorologii anunță că tem-peratura aerului va depăși 35 de grade Celsius.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, spune că, având în vedere numărul mare de arderi necontrolate produse la vegetație uscată pe teritoriul județului Constanța (peste 40), de la începutul lunii și până în prezent, cauza probabilă care a stat la baza producerii acestor evenimente fiind (în procent de aprox. 75%), țigara aruncată la întâmplare, specialiștii Inspec-toratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța fac apel la cetățeni să folosească locurile special amenajate pentru fumat și să se asigure că jarul țigărilor este stins înainte de a le arunca.

"Numai în ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri au fost solicitate pentru localizarea și stingerea a trei arderi necontrolate de miriște și șapte de vegetație uscată, cauzate cel mai probabil de aruncarea resturilor de țigară fără a le stinge jarul în prealabil sau de folosirea focului în spații deschise și nesupravegherea acestuia", a declarat, ieri, Paula Anghel.

Amenzi aspre pentru incendierile de miriști ilegale

În ceea ce privește arderea miriștilor, a resturilor menajere ori a vegetației uscate, reprezentanții ISU Dobrogea reamintesc cetățe-nilor că, în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

De asemenea, la nivelul fiecărei localități, șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau o altă persoană desemnată în acest sens de către primar verifică permanent respectarea acestei măsuri.

"Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu focul de la primărie și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favo-rizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți, potrivit legislației în vigoare se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei", avertizează purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Iulie 2011
Stire din Sport : Ex-steliștii au făcut legea
Pagina a fost generata in 0.2988 secunde