Arest la domiciliu pentru elevul care şi-a bătut diriginta

181
Arest la domiciliu pentru elevul care şi-a bătut diriginta - arest-domiciliu-elev-1711127196.jpg

Articole de la același autor

Judecătoria Târgu Mureş a respins ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş de arestare preventivă a elevului de 15 ani, care şi-a bătut diriginta la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", instanţa considerând mai potrivită măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.


Potrivit soluţiei postate pe portalul Judecătoriei Târgu Mureş, pe parcursul zilelor de arest domiciliu inculpatul nu are voie să părăsească locuinţa, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, el putând să iasă doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.


"În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; În temeiul art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive", a precizat Judecătoria Târgu Mureş.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş nu a depus deocamdată contestaţie împotriva soluţiei Judecătoriei.


Tânărul este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, în data de 11 martie, şi-a agresat fizic diriginta, chiar în incinta şcolii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.426 secunde