Asistent medical, reținut pentru trafic de influență. A primit aproape 30.000 de euro pentru a intermedia angajarea unor persoane, în timpul pandemiei

180
Asistent medical, reținut pentru trafic de influență. A primit aproape 30.000 de euro pentru a intermedia angajarea unor persoane, în timpul pandemiei - x-dna-covid-oradea-1684927735.jpeg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unui asistent medical din cadrul Spitalului Clinic Municipal Oradea și ulterior din cadrul Spitalului Clinic Bihor, pentru trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, Sorin Ioan Crăciun este acuzat de comiterea a șapte infracțiuni de trafic de influență, comise în perioada perioadei pandemiei de COVID 19.

„În perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, inculpatul Crăciun Sorin Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi primit de la șapte persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale amintite mai sus și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier. Până în prezent, cele șapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective”, au transmis anchetatorii.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9845 secunde