Atenție, păcăleală online cu vouchere de cumpărături gratuite la supermarket!

264

Articole de la același autor

Dacă primiți, zilele acestea, un mesaj pe aplicația whatsapp în care sunteți ademeniți să câștigați un voucher pentru cumpărături gratuite la Mega Image, trebuie să știți să este vorba despre o tentativă de înșelăciune. Nu intrați pe linkul respectiv, riscați să vă fie copiate informații importante. Puteți depune o plângere la poliție.

Experții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO avertizează că atacatorii din spatele campaniilor de tip scam se folosesc, în această perioadă, de identitatea vizuală a unor retaileri sau hypermarketuri din România, pentru a frauda utilizatorii de Internet. Cel mai recent caz este campania ce are în prim-plan imaginea Mega Image.

"Compania a publicat deja un mesaj pe social media, în care își atenționează clienții despre campania înșelătoare și le recomandă să urmărească exclusiv canalele oficiale. Tentativa de fraudă funcționează similar cu precedentele, are aceeași structură și este găzduită online folosind tot un domeniu .club. Principalul mediu de propagare este cel mobil, răspândirea având loc prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp, iar utilizatorii sunt ademeniți să acceseze link-ul de posibilitatea câștigării unui Voucher GRATUIT 2500 lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare", precizează cei de la CERT-RO.

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, este recomandată notificarea deopotrivă a CERT-RO, la adresa [email protected], dar și sesizarea Poliției Române, pentru a depune o plângere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8423 secunde