ATENȚIE ȘOFERI! "Punctele fierbinți" ale CONSTANȚEI

1950
6

Nervi întinși la maxim, înjurături, claxoane - asta înseamnă orice ieșire cu mașina pe străzile municipiului Constanța. Mai ales pentru cei care ajung prin "punctele fierbinți", unde se creează zilnic ambuteiaje. Polițiștii au identificat aceste zone problematice, iar pentru o parte se iau deja măsuri. Pentru celelalte însă, șoferii mai au de așteptat.

Înainte de a se urca la volan, șoferii constănțeni trebuie să se înarmeze cu multă, multă răbdare. Motive sunt destule: când și unde te aștepți mai puțin, constați că a mai apărut o groapă în șosea; semafoarele nu sunt sincronizate, iar pietonii au tendința să ignore marcajele special realizate pentru traversarea străzii (de altfel, acesta este unul dintre principalele cauze care duc la producerea de accidente rutiere). În plus, sunt mai multe zone în municipiu, așa numite "puncte fierbinți", unde nu este zi să nu se creeze ambuteiaje.
Polițiștii constănțeni ne-au spus că au identificat aceste zone și au în vedere luarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului. Pentru unele s-au găsit deja soluțiile salvatoare - de exemplu, pe Bulevardul Aurel Vlaicu, arteră extrem de circulată, unde vor fi realizate sensuri giratorii, după cum menționam într-o ediție anterioară a "Cuget Liber". Pentru altele, încă se mai caută…

Calvar pe B-dul Ferdinand
Unul dintre aceste puncte îl întâlnim pe Bulevardul Ferdinand, la intersecția cu Șoseaua I. C. Brătianu. "De multe ori mi s-a întâmplat să fie coadă de mașini până în semaforul de la intersecția cu I. G. Duca și să nu pot să intru pe Ferdinand. Vin mașini și dinspre Spitalul de Boli Infecțioase, și dinspre ICIL, ajungi să aștepți minute în șir", s-a plâns un șofer constănțean.
Reprezentanții Poliției Rutiere au arătat că sunt la curent cu această problemă, dar, până când nu se va deschide circulația pe strada Traian, nu pot face prea multe.
În schimb, se caută soluții pentru fluidizarea circulației pe Bulevardul 1 Mai, unde traficul se desfășoară greu, în special pe bucata de drum cuprinsă între intersecțiile cu străzile Traian și Caraiman. O primă măsură luată a fost modificarea timpilor de așteptare la semafor. Dar, după cum admit inclusiv polițiștii, s-a constatat că atunci când pică semaforizarea, se circulă mai bine în zonă. Cerința polițiștilor rutieriști către autorități vizează realizarea a două sensuri giratorii, în ambele intersecții.

E nevoie de sens giratoriu la Brotăcei!
Ambuteiaje se creează și pe Șos. Mangaliei, în dreptul intersecției cu strada Pandurului; în plus, se mai adaugă și pietonii care traversează fără să se asigure. O măsură care ar ajuta la decongestionarea traficului ar fi desființarea trecerii de pietoni și înlocuirea ei cu o pasarelă pietonală, este de părere insp. princ. Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța. Rămâne de văzut, însă, în ce măsură va putea fi pusă în aplicare această idee, având în vedere că în zonă sunt proprietăți private.
O altă soluție ar putea fi montarea unor separatoare de sensuri, dar acestea vor bloca ieșirea din strada Pandurului.
Altă zonă a Constanței, altă intersecție care ridică probleme: cea de la Brotăcei, dintre străzile Adamclisi și Sucevei. Existența pieței alimentare, trecerea de pietoni, faptul că strada Adamclisi este îngustă și în plus, lipsa locurilor de parcare din cartier sunt doar câteva dintre motivele care duc la blocarea circulației. Soluția, a arătat șeful Poliției Rutiere a municipiului Constanța, o reprezintă tot un sens giratoriu.
"Este cea mai bună modalitate de a sistematiza traficul", a subliniat insp. princ. Sobaru.

Treceri de pietoni problematice, în Mamaia
Deschiderea sezonului estival va readuce în atenție problemele din traficul din stațiunea Mamaia.
"În momentul de față, probleme ridică trecerile de pietoni. Primăria Constanța are un proiect pentru desființarea lor și realizarea a trei pasarele, în zona Satului de Vacanță, Cazino și în dreptul hotelului Rex. Nu știm, însă, în ce măsură vor fi realizate anul acesta", a adăugat omul legii.
Traficul este îngreunat și de felul cum a fost gândită acordarea priorității la intrarea în stațiune. Astfel, în prezent, după trecerea de bariere, au prioritate autoturismele care vin dinspre zona Pescărie; polițiștii sunt de părere că, din contră, trebuie să aibă prioritate cei care vin dinspre Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, întrucât s-a dovedit că numărul acestora este mai mare. O propunere în acest sens a fost făcută autorității locale.
Acestea sunt doar câteva exemple dintre zonele care ridică probleme în municipiului Constanța, dar lista poate continua. De fapt, la orele de vârf, cele mai multe intersecții din oraș pun la încercare nervii șoferilor.



Comentează știrea

admirator
9 mai 2012
ati uitat

intersectia dintre Cumpenii si Aurel Vlaicu. Punct de intrare/iesire din oras, cap de pod (2 poduri), zona industriala si varianta spre Mangalia. Lucru ridicol: datorita distantelor mari, cand se schimba culoarea verde cu rosu, intersectia este blocata de un lung sir de masini ce asteapta sa iasa. Blocand celelalte masini care asteapta (pe verdele lor) trecerea caravanei. Datorita demontarii refugiilor de tramvaie si suprimarii stopurilor de la jumatatile strazilor, pietonii nu mai au decit jumatate de timp pentru traversare. Ramin -de obicei- la mijlocul bulevardului, prinsi de schimbarea culorii semanforului (verde/rosu). Situatia este ridicola. A inceput printr-un accident care a distrus un semafor, apoi s-a scos sina de tramvai si refugiu pentru pietoni, acum nimic. Nici semafoarele nu sunt recalibrate la noua situatie, nici sens giratoriu ridicat. (va trebui un sens giratoriu nitel mai mare ca celelallte). Si a venit si campania electorala. Asta inseamna ca situatia va trena inca vreo 4 ani? Deja tine de mai bine de 4 ani. Anormalitatea s-a tranformat in normal la primaria Constanta? mai ales ca de vreo doi ani exista si o firma care a cumparat dreptul de a se ocupa de semafoare, marcarea zebrelor etc.... Nu-i controleaza nimeni?

Cititor
9 mai 2012
Intersectie Fantazio

De ce nu se reglementeaza circulatia in intersectia de la Fantazio in sensul ca sa fie permis virajul la stanga indiferent din sensul din care se circula, macar pana se redeschide strada Traian. Ar fi necesara doar resetarea semafoarelor astfel incat sa existe culoarea verde separat pentru fiecare directie de mers si ridicarea semnelor de "interzis la stanga"..

europeanu
9 mai 2012
Atentie alegatori !!! Un singur punct fierbinte !!! Jos hotul de mazare !!!

fratilor,trebuie resetata primaria in frunte cu hotul sef.Numai daca ii mutati domiciliul hotului de mazare la Poarta Alba se rezolva problemele si in trafic.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

bumbi
9 mai 2012
par

par la subrat

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru binele copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Bocitoarele din Poliția Rutieră
Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : RAVAGII pe șoselele din Constanța
Pagina a fost generata in 1.0997 secunde