Cum răsar trecerile de pietoni pe șoselele Constanței

1315
4
Cum răsar trecerile de pietoni pe șoselele Constanței - treceredepietonistradailcaragial-1334946544.jpg

Constănțenii vor mai multe treceri de pietoni. Anual, angajaților Confort Urban li se cere să deseneze în jur de 15 "zebre" noi. După analizarea fiecărei solicitări, aproximativ jumătate dintre ele se materializează.

Pietonii sunt, de multe ori, mai indisciplinați decât șoferii. Așa se face că, anul trecut, traversarea neregulamentară a străzii a fost principala cauză a tragediilor petrecute pe șoselele constănțene. Iar pietonii traversează prin locuri nepermise pentru că "zebrele" sunt la o distanță considerabilă. De altfel, acesta este unul dintre motivele invocate de constănțenii atunci când solicită Primăriei Constanța înființarea unei noi treceri de pietoni.
"Anual, primim destul de multe solicitări privind înființarea de noi treceri de pietoni: între 10 și 15 solicitări. Fie sunt înaintate de persoane în vârstă care consideră că se impune să aibă o trecere de pietoni mai aproape de intrarea în bloc, fie de asociații de proprietari care punctează că zona este intens circulată și până la o altă trecere de pietoni este distanța prea mare", ne-a spus Monica Vodă, șef Serviciu Tehnic Drumuri din cadrul SC Confort Urban SRL.
Toate adresele sunt analizate, atât de reprezentanții autorității locale, cât și de polițiștii rutieriști și se decide dacă, într-adevăr, este nevoie de "zebra" cerută. "Între 30 și 50% dintre solicitări primesc un răspuns favorabil", a adăugat specialistul.

Cum apare o nouă "zebră"?
Cum se poate obține o nouă trecere de pietoni? Care sunt criteriile de care se ține cont în luarea deciziei? Sunt doar câteva dintre întrebările care se ridică vizavi de apariția "zebrelor".
Oricine poate propune înființarea unei treceri pietonale. Tot ce trebuie să facă este o adresă scrisă, la Primăria Constanța, dar prin care să precizeze locul unde ar trebui să fie amplasată trecerea de pietoni și o motivație solicitării sale. "Noi analizăm solicitarea și o înaintăm și Poliției Rutiere. Și aceștia vor ține cont de fluxul de pietoni și de autoturisme, de distanța față de alte treceri de pietoni, de corelarea cu stațiile Regiei Autonome de Transport în Comun sau dacă în apropiere este vreo curbă, de vizibilitate etc. După ce sunt analizate toate aceste aspecte, Poliția Rutieră își dă avizul și adresa se întoarce la noi pentru a intra în execuție", a explicat Monica Vodă. Teoretic, întreg demersul și inclusiv realizarea zebrei durează o lună.

Trecere de pietoni la Abator
Ultima solicitare pentru o zebră a fost depusă de mai mulți locuitori de pe Șoseaua Mangaliei. Aceștia au cerut înființarea unei treceri în dreptul spațiilor comerciale din zona Abator, arătând că în prezent sunt nevoiți să traverseze în mod neregulamentar pentru a ajunge la piață. "Solicitarea a primit avizul Poliției Rutiere și urmează să fie realizată trecerea de pietoni în dreptul florăriei din zonă", a adăugat reprezentantul Confort Urban.



Comentează știrea

admirator
21 aprilie 2012
degeaba

sunt desenate noi "zebre" pe asfalt, daca nu au si limitatoare de viteza si camere de luat vederi (destul de ieftine, totusi)... Dar semafoarele cand le reglati?

Valentin
21 aprilie 2012
Moartea rosie !!!!??????

Intre tine si norvegianul Brejvik nu este nici o diferenta !!!!! Ganditi la fel !!! Paranoic !!!! Am gasit totusi diferenta !!! Tu esti ...inca...liber.

V.
21 aprilie 2012
Trecere de pietoni la Abator Ultima solicitare pentru o zebră a fost depusă de mai mulți locuitori de pe Șoseaua Mangaliei.

Trecere de pietoni la Abator Ultima solicitare pentru o zebră a fost depusă de mai mulți locuitori de pe Șoseaua Mangaliei. Aceștia au cerut înființarea unei treceri în dreptul spațiilor comerciale din zona Abator, arătând că în prezent sunt nevoiți să traverseze în mod neregulamentar pentru a ajunge la piață. "Solicitarea a primit avizul Poliției Rutiere și urmează să fie realizată trecerea de pietoni în dreptul florăriei din zonă", a adăugat reprezentantul Confort Urban........Trecerea a fost aprobata din iulie 2011, au fost facute cereri noi in decembrie 2011 ,iar acum in aprilie 2012 TOT NU E FACUTA.....DECI,O MINCIUNA ORDINARA A PRIMARIEI!Cat despre amendarea inconstientului ION FLOREA, care creste caini in fata blocurilor sm de pe sos.mangalii ,tot asa ,degeaba sunt cereri de luni de zile ca nimeni nu a venit. sa ii interzica custile ilegale de caini. si sa ii ia cei 5-6 caini lasati liberi.

criticonline
21 aprilie 2012
Va spune d-na Mitrea !

Daca vreti cu tot dinadisul o trecere de pietoni, si asta intr-un timp fff scurt, apelati la doamna deputat Mitrea, sotia lui Miron Mitrea parlamentar si el. Asa a cistigat madama alegerile din 2008, cu " punerea in functiune a trecerii de pietoni de pe ...stabilizarii" !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde