ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări majore la cumpărarea ROVINIETEI

1540
4
ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări majore la cumpărarea ROVINIETEI - fondrovinieta-1373565445.jpg

Articole de la același autor

Noi perioade de valabilitate și tarife mai mari - asta îi așteaptă pe șoferii care se vor duce să-și cumpere o rovinietă. Autoritățile

vor să introducă perioade de valabilitate a rovinietelor de 10 și 90 de zile pentru autoturisme. În schimb, tarifele rovinietelor pentru celelalte categorii de vehicule se vor mări.

Modificări substanțiale în ceea ce privește plata rovinietelor. Autoritățile vor să introducă noi perioade de valabilitate a rovinietelor pentru autoturisme, de 10 și 90 de zile, altele decât cele disponibile în prezent. În acest caz, prețul rovinietei rămâne nemodificat, însă noi tarife, mai mari decât cele actuale, se vor stabili pentru celelalte categorii de vehicule. Prevederile sunt propuse de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, printr-un proiect de act normativ.

Reprezentanții CNADNR nu au dorit să își exprime opinia despre modificările aduse la ordonanța de urgență de aplicare a tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale.

"Noi suntem doar aplicanți ai legii, deci nu putem comenta în vreun fel modificările aduse la ordonanța de urgență", a precizat Marin Dima, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. 


Rovinietele pentru autoturisme își mențin prețul

Proiectul de lege vizează, în privin-ța autoturismelor, menținerea perioa-delor rovinietelor actuale, respectiv 7 zile, 30 de zile sau un an, la prețuri de trei, șapte, respectiv 28 de euro.

De asemenea, actul normativ presupune introducerea a două noi perioade, cel de patru euro pentru o perioadă de 10 zile, și 13 euro pentru 90 de zile. Cele două tipuri de rovinietă vor fi disponibile și pentru vehiculele de transport marfă de sub 3,5 tone, la tarife de opt euro pentru 10 zile, respectiv 36 de euro pentru trei luni.

Tarifele pentru alte vehicule, majorate

Proiectul de act normativ actuali-zează, de asemenea, tarifele pentru celelalte categorii de vehicule, în unele cazuri în creștere față de actualele costuri, iar în alte cazuri, în scădere.

Astfel, pentru vehiculele de transport marfă între 3,5 - 7,5 tone sau de transport persoane cu 9-23 de locuri pe scaune, rovinieta pentru o zi va costa 11 euro, față de patru euro în prezent. În schimb, cele cu valabilitate de 7 sau 30 de zile vor costa mai puțin, 16 euro sau 32 de euro, față de 20, respectiv 52 de euro în prezent.

Tarife mai mari pentru rovinieta valabilă o zi vor plăti și șoferii vehiculelor de transport marfă între 7,5 - 12 tone, de peste 12 tone cu până la trei axe, sau cei ai vehiculelor de transport persoane cu peste 23 de locuri.

Niciun autovehicul nu va mai scăpa de plată

Proiectul de ordonanță extinde, de asemenea, modalitățile de achitare a rovinietei, prin intermediul unor mijloace de plată care urmează să fie puse la dispoziție de către distribuitori. De asemenea, proiectul de lege propune eliminarea posibilității de exceptare a unor vehicule, utilizate exclusiv în transportul public local de persoane sau în cazul unora dintre instituțiile subordonate Ministerului Afacerilor de Interne.

În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine va actualiza normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale. Cuantumul taxelor de utilizare a drumurilor naționale nu a mai fost actualizat din 2009.



Comentează știrea

Transport
12 iulie 2013
Tara de rahat

Astia-s retardati pe bune,pai noi avem sosele pentru 11 euro pe zi ,k sa numai zic de salarii

noni
12 iulie 2013
unde sunt banii ?

Pe strazi nu se vad banii colectati din roviniete, unde sunt ? Podul de la Agigea nu are fonduri de reparatii, strazile sunt praf, cine se bucura de banii aceia. Am tot citit de scumpiri, de mariri salariale cand aflam ???

aloooo
12 iulie 2013
alea pe 90 zile sunt de mult timp

alea de 90 zile adica 3 luni sunt de ceva vreme in curs,,,dar ce sa stie,,,! rusine,,,informatii eronate ne am saturat de voi!

Observator
12 iulie 2013
Banii sunt la 'ei'!

@noni: Nu avem autostrazi, cele care sun au asfaltul plin dde gauri, noi ne rupem masinile ar ei ...isi maresc salariile. In tara asta nimeni nu raspunde de distrugerile si raul facut economiei romanesti. Toti dau din gura si acuza 'greaua mostenire'! Pana cand?Cand o sa iesim si noi in starada si sa ii izgonim pe cei de la putere, asa cum fac alte natii?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Cum poți să iei țeapă cu rovinieta
Pagina a fost generata in 0.4076 secunde