Atenție, viteza ucide! Ce spun rutieriștii despre șoferii vitezomani

74
Atenție, viteza ucide! Ce spun rutieriștii despre șoferii vitezomani - politia-1373884160.jpg
Polițiștii constănțeni le recomandă șoferilor să circule cu prudență, cu viteză adaptată și să acorde atenție sporită pietonilor. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Timp de două săptămâni, polițiștii rutieri constănțeni desfășoară o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care depășesc limita legală de viteză. 

În prima săptămână, oamenii legii au sancționat nu mai puțin de 1.758 de șoferi care au încălcat limita legală de viteză. Alți 31 de conducători auto au rămas pietoni pentru că au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 de kilometri pe oră. Rutieriștii continuă acțiunea pentru respectarea regimului legal de viteză până pe 21 iulie.

"Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să respecte limitele de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, să folosească centura de siguranță, atunci când sunt în trafic atât conducătorii auto cât și pasagerii acestora, să nu se angajeze în efectuarea depășirilor neregulamentare, să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenția, adică să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefonul mobil", afirmă Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Cum sunt pedepsiți vitezomanii în Europa
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Toamna se numără vitezomanii
Pagina a fost generata in 0.7491 secunde