Bețivii la volan și vitezomanii au speriat Constanța

1509
Bețivii la volan și vitezomanii au speriat Constanța - 0a32bfcf5c87aa42d2a0367c1f6bb17c.jpg
Legea la Constanța e ca Baba Cloanța pentru unii conducători auto și pietoni. Polițiștii rutieri din municipiu și județ au organizat o acțiune pentru impunerea legii
în scopul reducerii accidentelor rutiere.

În acest sens, polițiștii au desfășurat mai multe activități. Inspectorul Marius Ghiță, ofițer în cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Constanța, a declarat că efectivele participante, în număr de 51, au acționat în 16 zone, locuri și medii. Aceste efective au fost împărțite în 8 ofițeri și 43 agenți. În ceea ce privește sancțiunile aplicate, numărul acestora a fost de 482, iar valoarea lor s-a ridicat la 34.718,5 lei.
Polițiștii au avut de furcă la capitolul permise de conducere, 18 șoferi rămânând cu ochii în soare după ce acestea le-au fost suspendate. Dintre conducătorii auto amintiți mai sus, 11 au fost pedepsiți pentru neacordarea priorității pietonilor, patru s-au împrietenit cu Bachus, o persoană n-a acordat prioritate auto, iar o alta nu s-a conformat în ceea ce privește respectarea semnalului agenților de poliție. În fine, dar nu mai puțin important, un individ s-a trezit în postura de simplu pieton după ce s-a visat Michael Schumacher de Constanța. Mergem mai departe și contabilizăm un număr de 17 certificate de înmatriculare retrase. Polițiștii au efectuat 53 de opriri în trafic și au luat la rost 13 pietoni, care s-au crezut deasupra legii.

Radarul i-a transformat brusc în mielușei
Bătaie de cap au avut oamenii legii și cu cei care n-au binevoit să-și pună centura de siguranță atunci când s-au urcat la volan. La acest capitol, avem 152 de inconștienți. Viteza rămâne o mare problemă în întreaga țară, iar la Constanța, cu atât mai mult. 114 șoferi s-au transformat brusc în Speedy Gonzales în momentul în care au băgat cheia în contact. Dar radarul a fost mai iute decât ei și i-a transformat brusc în mielușei.
Vorbind despre defecțiunile tehnice, aici oamenii legii de pe meleaguri constănțene au identificat 24 de asemenea neregularități. Lista "neagră" a Poliției Rutiere se încheie cu 109 alte abateri.
Marian NEDELEA

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Toamna se numără vitezomanii
Pagina a fost generata in 0.8378 secunde