ATENȚIONARE INFOTRAFIC

198
ATENȚIONARE INFOTRAFIC - iarna345650000-1483612996.jpg

Articole recomandate

Având în vedere atenționările de vreme rea ale Administrației Naționale de Meteorologie, valabile în intervalele 5 ianuarie 2017, ora 22.00 - 6 ianuarie 2017, ora 20.00, respectiv, 6 ianuarie, ora 20.00 - 7 ianuarie, ora 10.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare -dezaburire funcțional etc.).


În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanță de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.


De asemenea, date fiind condițiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, ploi, vânt și viscol) trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele segmente de drumuri. 


În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. 


Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : VISCOL LA CONSTANȚA / AVERTIZARE INFOTRAFIC
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : UPDATE / ATENȚIE! TRAFIC ÎNGREUNAT PE A2
Pagina a fost generata in 0.4385 secunde