Ați fost hărțuit telefonic sau supus la muncă forțată? Făptuitorii riscă închisoarea

292
Ați fost hărțuit telefonic sau supus la muncă forțată? Făptuitorii riscă închisoarea - atifost-1481737371.jpg

Articole de la același autor

Legislația penală pedepsește o serie întreagă de fapte, însă unele dintre ele nu sunt prea cunoscute printre cetățeni. Astfel, sunt considerate infracțiuni, potrivit Codului penal, faptele precum hărțuirea telefonică, păstrarea lucrurilor pierdute de alte persoane, violarea corespondenței sau chiar cursele ilegale pe drumurile publice, notează avocatnet.ro. 


În principiu, dacă îi cauzează frică unei persoane, în baza frecvenței sau a conținutului, apelurile telefonice sau comunicările prin mijloace de transmitere la distanță, precum e-mail-ul sau rețelele sociale, pot fi pedepsite cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Pentru a se ajunge la pedeapsă, este nevoie de o plângere prealabilă a persoanei vătămate. 


Cei care supun o persoană la prestarea unei munci împotriva voinței sale pot fi, de asemenea, pedepsiți în baza legii penale. Concret, exceptând cazurile prevăzute de lege, supunerea la muncă forțată este egală cu închisoare de la unu la trei ani. 


Bunurile găsite ale altor persoane trebuie predate, în cel mult zece zile, fie autorităților, fie celor care le-au pierdut. În caz contrar, pedeapsa aplicabilă este închisoarea între o lună și trei luni sau amenda. Aceeași pedeapsă este valabilă și pentru cazul în care cineva păstrează un bun mobil al altcuiva, atunci când ajunge în posesia sa dintr-o greșeală sau din întâmplare. De reținut este că, dacă părțile se împacă, răspunderea penală se înlătură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4083 secunde