Mare grijă la parcare!

Autocarele, "EXECUTATE" de hoții de combustibil din Constanța

482
1
Autocarele,
Fenomen îngrijorător la Constanța. Hoții de combustibil s-au reprofilat. Mai nou, aceștia fură carburant direct din rezervoarele autocarelor și autobuzelor parcate în diverse locuri. Până în prezent, cele mai mari probleme au fost descoperite în stațiunea Mamaia. 

În ultimele nopți, mai multe persoane au dat buzna la Poliție, reclamând faptul că li s-a sustras tot combustibilul din vehiculul de mare tonaj, aflat parcat. Așa se face că mai multe autocare, venite din Chișinău la Mamaia, au fost golite, pe timpul nopții, de hoții de combustibil. În cele două autocare prădate de hoți se aflau aproximativ 600 de litri de combustibil. Unul dintre șoferi a declarat că a mai pățit același lucru, cu două zile în urmă, dar în stațiunea Eforie. Cele două autocare se aflau parcate în stațiunea Mamaia și urmau să se întoarcă în Chișinău pline cu turiști.

"Îi sfătuim pe cetățenii care sosesc cu astfel de autocare ca, dacă parcarea în care staționează nu este păzită, să facă cu rândul la pază. De asemenea, nu lăsați bunuri la vedere în autocar și, dacă este posibil, montați un sistem suplimentar de asigurare a combustibilului. În plus, conducătorii auto ai autocarelor sunt sfătuiți să parcheze acolo unde există paza hotelului", precizează Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Autobuz RATC, golit de combustibil în garaj

Ieri noapte, un autobuz RATC a fost golit de carburant chiar în garajul societății de transport în comun. Polițiștii constănțeni, ajutați de rutieriști, au oprit în trafic, pe direcția de deplasare Constanța - Năvodari, în zona de nord a stațiunii Mamaia, o mașină, condusă de un bărbat de 38 de ani, din Năvodari, însoțit de un alt bărbat, în vârstă de 35 de ani.

În urma verificărilor autoturismului, oamenii legii au descoperit, în portbagaj, trei bidoane de plastic de câte 20 de litri și două bidoane de câte zece litri, toate conținând motorină, dar și patru furtunuri.

Cercetările au scos la iveală faptul că cei 80 de litri de combustibil au fost furați dintr-un autobuz RATC, parcat în garajul din zona industrială.

Motorina, în valoare de 446 de lei, a fost ridicată și indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predată unității păgubite.

Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment și luarea în cauză a măsurilor legale ce se impun.

Amenzi usturătoare

Polițiștii Biroului de poliție pentru stațiunea Mamaia au executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt din rezervoarele autoturismelor parcate pe raza stațiunii. Cu această ocazie, au fost verificate 52 de autoturisme, legitimate 56 de persoane, controlați 15 agenți de pază, fiind avertizate șase persoane și aplicate 11 amenzi, în valoare de 1.900 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, două seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare și un certificat de înmatriculare.

Comentează știrea

Sali
28 mai 2013
Se fura in tot judetul!

Da,e de inteles ca la masini mari poti fura mai mult la o singura operatiune. Totusi sa stiti ca se fura in draci si in Mangalia,de la autoturisme si mai si nenorocesc masinile. E foarte clar ca hotii si talharii sunt mai tari decat toti si de multa ori,chiar legile sunt de partea lor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6982 secunde