Autostrada Soarelui, în pericol de a fi inundată

304
1
Autostrada Soarelui, în pericol de a fi inundată - autostradainundat1realitateanet-1370770204.jpg

Articole recomandate

Digul de la Fetești, care stă în calea apelor umflate de ploi, s-a erodat foarte mult în ultimele zece zile. Localnicii spun că din digul care avea 27 de metri lățime au mai rămas acum doar câțiva metri. Dacă digul cedează, Autostrada Soarelui va fi inundată, potrivit evz.ro.

Locuitorii satelor din zonă afirmă că i-au informat despre această situație pe reprezentanții Apelor Române, dar aceștia nu au luat niciun fel de măsuri. Localnicii se tem că viitura care urmează să vină pe Dunăre, din Austria, va ridica nivelul fluviului, lucru care va face ca digul să cedeze. Aceștia se tem că, pe lângă inundarea Autostrăzii Soarelui și a căii ferate București – Constanța, gospodăriile lor vor fi luate de ape.

În perioada de incidență a codului galben, peste 250 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, cu aproape 100 de mijloace tehnice, în localitățile unde au fost înregistrate precipitații abundente și fenomene asociate acestora: inundații, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Peste 70 de case și 528 de anexe gospodărești au fost afectate parțial de inundațiile din jumătatea de est a țării, fără a exista pagube importante, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Conform situației centralizate la nivelul Centrului Operațional al MAI, sâmbătă la ora 11.00, erau înregistrate două localități în care era întreruptă alimentarea cu energie electrică. De asemenea, circulația pe două drumuri naționale și patru drumuri județene a fost îngreunată din cauza materialului lemnos, al pietrelor și a aluviunilor transportate de apele revărsate. În aceste cazuri s-a intervenit cu forțe și mijloace tehnice, situația fiind monitorizată în continuare. Ca urmare a inundațiilor a fost distrusă o singură locuință (construită din chirpici), în județul Maramureș, de unde pompierii au reușit să salveze două persoane, care în momentul de față sunt în afara oricărui pericol.

Comentează știrea

constantean
9 iunie 2013
alarma falsa

La noi nu se intampla nimic rau, ne- a asigurat dl Tonta. Stati linistiti... va agitati degeaba. Daca totusi vine si ia casele si ce mai gaseste in cale, sigur are ceva influente Basescu...ca doar nu o fi lipsa de initiativa a celor de la carma institutilor responsabile de combaterea efectelor stihiilor naturii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2614 secunde