AVANSAȚI ÎN GRAD: șeful Forțelor Navale, rectorul Academiei Navale și comandantul Inspectoratului de Jandarmi

106422
3
AVANSAȚI ÎN GRAD: șeful Forțelor Navale, rectorul Academiei Navale și comandantul Inspectoratului de Jandarmi - xfondavansari-1669834995.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de avansare în grad a aproape 90 de ofițeri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază, cu prilejul Zilei Naționale a României. Printre aceștia se numără și ofițeri constănțeni, cu lungi și frumoase cariere în spate.

Astfel, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral cu două stele Mihai Panait, a fost avansat în gradul de viceamiral. Acesta a absolvit Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța (1986) și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigație (1991). Ulterior, a deținut printre altele funcțiile: comandant al puitorului de mine 271 „Viceamiral Ioan Murgescu” (2001-2004), șef al operațiilor (2004), șef de stat major (2004-2007), locțiitor al comandantului Divizionului 146 Nave Minare Deminare, după care a fost numit șef al Biroului EOD și protecția forței la Componenta Operațională Navală (2008-2009). În perioada 2009-2013, a fost comandantul fregatei 221 „Regele Ferdinand”, perioadă în care a reprezentat Forțele Navale Române în diferite misiuni și exerciții navale internaționale. În anul 2013, a fost numit locțiitor al șefului de Stat Major pentru Instrucție la Comandamentul Flotei, iar în luna iunie 2016 a fost numit șeful de Stat Major al aceleiași unități. Începând cu 1 ianuarie 2018, a fost împuternicit pentru a îndeplini funcția de locțiitor pentru Operații și Instrucție al șefului de Stat Major al Forțelor Navale, iar la data de 15 iunie 2018 a fost numit locțiitor pentru Operații și Instrucție al șefului de Stat Major al Forțelor Navale. La data de 01.08.2019 a fost numit Comandant al Flotei, iar la data de 01.07.2020 a fost împuternicit șef al Statului Major al Forțelor Navale.

De Ziua Națională a fost avansat în grad și rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor Alecu Toma care a primit gradul de contraamiral de flotilă cu o stea. Născut în 1972, absolvent al academiei la cârma căreia se află din 2020, contraamiralul de flotilă Alecu Toma a ocupat funcțiile: comandant de unitate de luptă arme sub apă la Divizionul Dragoare Maritime, ofițer secund pe nava Dragor Maritim 30, ofițer EOD la Comandamentul Operațional Naval, ofițer de stat major în cadrul grupării navale Blackseafor, director Departamentul Științe Nautice, director Departamentul Navigație și Transport Naval în cadrul Academiei Navale. În ultimele luni ale lui 2018 și ulterior, a fost împuternicit rector al academiei, iar din octombrie 2020 ocupă această funcție prin numire.

Cu același prilej, președintele Iohannis a semnat și decretul de avansare în funcție a comandantului Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, colonelul Anton Daniel Mihai Ferencz, avansat la gradul de general cu o stea. Militarul a fost împuternicit la comanda inspectoratului în 2018, iar ulterior, în 2019 a fost numit pe funcție. Anterior, s-a aflat la comanda Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”, ca adjunct și șef, iar de-a lungul timpului a mai ocupat funcțiile: șef serviciu la Serviciul Organizare Misiuni, șef Serviciul Management Operațional, ofițer specialist II etc, în cadrul grupării. 

Comentează știrea

Dolph Lundgren
30 noiembrie 2022
Ce merite au acesti IDIOTI ? ? ?

Pe ce merite au fost AVANSATI ? ? ? Pe meritele mortii celor 10 militari de la cogealac sau pe meritele exploziei navei care s-a dus sa dezamorseze o mina sovietica in marea neagra ? ? ?

roman
1 decembrie 2022
merite deosebite

Au aparat sau vor apara clasa politica si oamenii de afaceri de furia poporului umilit si jefuit ,in special cel din urma .

Dolph Lundgren
1 decembrie 2022
CIUMA ROSIE chitac !!!

Da caldura la constanteni, chitac - NESIMTITULE !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6335 secunde