Aveți o problemă cu autoritățile? Avocatul Poporului vă ajută

343
Constănțenii care au nemulțumiri vizavi de comunicarea cu autoritățile statului se pot adresa Avocatului Poporului. Biroul din Constanța are program de luni până joi, între orele 9,00 - 14,00, iar vineri, între orele 9,00 - 12,00. De asemenea, periodic se acordă audiențe la sediile primă-riilor din Medgidia și Cernavodă. 


Luna aceasta, audiențele din județ sunt programate pentru 23 octombrie, începând cu ora 8,30 în Medgi-dia și cu ora 11,00, la Cernavodă. "Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie", a transmis Felicia Nedea, expert coordonator al Biroului Constanța al Avocatului Poporului.

De menționat că, în trimestrul III al anului 2012, s-au prezentat la audiențe 160 de persoane la sediul biroului din Constanța, peste 30 de persoane din Medgidia și mai puține la Cernavodă.

Cele mai frecvente drepturi încăl-cate de către autoritățile publice, au fost: dreptul de petiționare - neprimirea unui răspuns în termenul legal de 30 de zile, de la primării, Prefectură, Casa Județeană de Pensii, Casa Locală de Pensii Medgidia, Direcția pentru Protecția Copilului Constanța, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților București, Casa de Pensii a Ministerului de Interne București, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Compania de Autostrăzi, București etc.; așezarea injustă a sarcinilor fiscale; dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică - refuzul eliberării titlurilor de proprietate pentru terenuri pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate, refuzul eliberării diverselor adeverințe, autorizații sau avize; dreptul de proprietate privată - refuzul și chiar ignorarea totală de către unele primării de a pune în proprietate persoanele îndreptățite. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5016 secunde