Șoferii blocați pe drumurile înzăpezite pot da statul în judecată

878
Șoferii blocați pe drumurile înzăpezite pot da statul în judecată - inzapeziti40052900-1330157811.jpg
Românii care au rămas blocați pe drumurile acoperite de zăpadă pot da statul român în judecată. O spune Avocatul Poporului, care acuză lipsa de informare a cetățenilor în perioada codurilor de ninsori abundente și viscol.

Românii care au rămas cu mașinile în drum din cauza ninsorilor abundente pot da statul în judecată pentru despăgubiri. Avocatul Poporului le oferă consultanță gratuit.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, este de părere că INFOtrafic ar fi trebuit să facă permanent anunțuri cu privire la starea drumurilor. Mai mult, special pentru situațiile de urgență, el propune crearea unui canal de comunicare special, așa cum există în alte state ale Uniunii Europene.

"Dreptul nostru la informare din Costituție spune la aliniatul unu că autoritățile sunt obligate constituțional să informeze cetățenii asupra treburilor publice. Păi treburi publice sunt și ce se întâmplă pe șosele. Cetățeanul este creditor în materie de informație, iar statul este debitor, ori așa ceva nu s-a întâmplat", spune Gheorghe Iancu, președintele Avocatului Poporului, citat de RTV.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Social : Atenție șoferi/ Semafor defect la Gară
Pagina a fost generata in 1.3476 secunde