Se scumpesc lactatele

696
Se scumpesc lactatele - produselactate-1330157537.jpg
În unele județe din țară, lactatele au devenit mai scumpe, scrie Realitatea.net. Din cauza gerului animalele au dat mai puțin lapte, iar producătorii fost nevoiți să ridice prețurile pentru a recupera paguba.

"Față de alți ani, avem mai puțină brânză din cauza frigului, a gerului care a fost. O dată ce au fătat oile pe frig și mieii au mai murit dintre ei, iar cantitatea de lapte la animale este mai puțină față de anii trecuti. La 70 de oi cam 40-50 kg de lapte. În alți ani dădeau cu 10 litri cu 15 litri mai mult", a spus unul dintre comercianți, potrivit sursei citate.

Oamenii care au vrut să facă piața în aceste zile nu au prea găsit brânză de vaci sau de oi. Scumpiri au fost și la Timișoara. Din cauza gerului, ciobanii din județul Timiș au folosit laptele pentru hrănirea mieilor și nu au mai făcut brânză și telemea, iar în piețele din municipiu, telemeaua de oaie a ajuns să coste și 21 de lei.

Și miei vor fi mai scumpi, anul acesta. Ciobanii estimează că prețul unui kilogram de carne va ajunge în preajma sărbătorilor pascale, la aproape 25 de lei. Asta și pentru ca mieii au avut nevoie de îngrijiri suplimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Decembrie 2011
Stire din Economie : Cresc prețurile la motorină
Joi, 10 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Benzina se va scumpi masiv
Pagina a fost generata in 0.5205 secunde