Benzină sau diesel. Află cum ai putea ieși mai ieftin

835
Benzină sau diesel. Află cum ai putea ieși mai ieftin - vwpassatcc2big66099500-1330157985.jpg

Articole recomandate

Anul acesta românii par să prefere autoturismele cu motoare diesel, întrucât vânzările mașinilor care folosesc acest tip de combustibil reprezintă mai bine de 60% din vânzările totale. La începutul anului 2011 s-au vândut mai bine mașinile pe benzină.



Luna trecută au fost vândute 3475 de autovehicule, informează Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile. Din totalul vânzărilor, 60,5% reprezintă vânzări de autovehicule dotate cu motoare diesel, în contextul în care la pompă benzina este mai ieftină ca motorina. În perioada similară a anului trecut ponderea motoarelor diesel era de 44%, restul de 56% reprezentând mașini cu motoare pe benzină. "Mașinile dotate cu motoare diesel oferă un un cuplu mai bun. Cu alte cuvinte, se poate spune că sunt mai puternice, au o reacție mai bună la plecarea de pe loc, deasemenea, se comportă mai bine la urcarea în ranmpă, mai ales dacă în mașină se află mai mulți pasageri, dacă mașina este mai grea" a spus pentru RTV.NET, șeful serviciului de relații cu presa din cadrul direcției comunicare de la Dacia, Silviu Sepciu.

Alte voci susțin că motoarele diesel sunt preferabile celor pe benzină în cazul în care proprietarul are multe drumuri de făcut, pentru a se compensa astfel consumul un pic mai mic al motorului diesel, cu prețul un pic mai mai mare decât al benzinei, astfel încât proprietarul să iasă în avantaj. Tot aceștia spun că după 200.000 de kilometri sau după trei patru ani este bine ca mașina să fie vândută, întrucât piesele la diesel sunt mai scumpe decât în cazul celor la motoarele pe benzină.

Cele mai bine comercializate mărci auto din luna ianuarie 2012 sunt: Dacia, 887 de unități, Volkswagen cu 478 de mașini și Skoda cu 325 de unități comercializate. Cumpărătorii de Dacia preferă într-o pondere mai mare mașinile dotate cu motoare pe benzină, respectiv 52,1%. Fanii Volkswagen în schimb, iubesc în marea lor majoritate motoarele diesel, întrucât 74% din toate mașinile vândute luna trecută folosesc ca și combustibil motorina. Și cumpărătorul de Skoda când și-a cumpărat mașină luna trecută a optat mai mult pentru mașinile ce funcționează cu motorină, respectiv 62,8% dintre aceștia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9664 secunde