Vaccinul contra dependenței de heroină devine realitate

887
Vaccinul contra dependenței de heroină devine realitate - vaccinheroinamexicfotopresstv-1330158180.jpg
Oamenii de știință din lumea întreagă încearcă să descopere un remediu împotriva consumului de stupefiante. Un vaccin contra dependenței de heroină este testat în laboratoarele din Mexic și Statele Unite. Specialiștii mexicani au făcut un vaccin care le crește consumatorilor de heroină imunitatea la efectele stupefiantelor. Acesta a fost testat cu succes pe cobai și urmează să fie încercat și pe oameni.

"Ceea ce ei încearcă să obțină este o imunizare a persoanei, astfel încât drogurile să nu aibă efect asupra consumatorului. Testăm pe animale o formulă care ne arată cât timp rămân subiecții imuni la drog și numărul de anticorpi produși", a declarat directorul Institutului Național de Psihiatrie, Elena Medina, potrivit RTV.net.

Vaccinul a fost testat cu succes pe cobai și urmează să fie încercat și pe oameni. "Dacă această formulă funcționează, ea va trebui injectată dependenților care au încercat alte metode de a renunța la droguri și nu au reușit. Vaccinul va fi făcut numai persoanelor care decid că au nevoie de el pentru a renunța la consumul de droguri", a completat aceasta.

Un vaccin contra dependenței de cocaină este testat cu succes de cercetătorii americani, totuși vaccinul mexicanilor pare să fie mult mai avansat.

"Este foarte emoționant pentru noi să vedem că în sfârșit ajungem într-o fază pe care o așteptăm de 15 ani. Credeam că suntem foarte departe de a ajunge aici, dar acum diferite laboratoare sunt interesante să colaboreze cu noi pentru că văd oportunitatea", a precizat Elena Medina.

Vaccinul limitează plăcerea pe care o simte consumatorul atunci când fumează sau își injectează drogul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Începe vaccinarea împotriva gripei
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Vaccinați-vă împotriva gripei!
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Vaccin împotriva acneei
Pagina a fost generata in 0.2652 secunde