Avioanele britanice Typhoon dislocate de NATO la Kogălniceanu și-au început misiunea

701
1
Avioanele britanice Typhoon dislocate de NATO la Kogălniceanu și-au început misiunea - avioanelebritanice-1493637048.jpg

Articole recomandate

Cele patru avioane militare britanice Typhoon dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu și-au început, ieri, misiunea de poliție aeriană în spațiul aerian românesc. Aeronavele au sosit în urmă cu o săptămână în baza de lângă Constanța și vor rămâne aici până la începutul lunii septem-brie, când își vor încheia misiunea.

Adjunctul comandantului operațiunilor aviatice NATO din sudul Europei, generalul Pana-giotis Dimopoulos, a înmânat, într-o ceremonie desfășurată joi seara pe Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", certifi-catul NATO pentru executarea serviciului de poliție aeriană detașamentului de militari britanici care operează cele patru avioane Typhoon.

Detașamentul britanic este alcătuit din 150 de militari, care vor lucra împreună cu militarii români timp de patru luni, ceea ce reprezintă o premieră, aeronavele Typhoon fiind pentru prima dată dislocate pe teritoriul României, informează Agerpres.

Cele patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii au aterizat, pe 24 aprilie, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, urmând a executa misiunile de poliție aeriană alături de aeronavele românești MiG-21 LanceR.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun au drept obiective dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice, conform Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Typhoon este una dintre cele mai mari și rapide aeronave din lume și deține cel mai performant radar pentru detectarea altor aeronave.

Comentează știrea

sorinel
2 mai 2017
varga

Puteati atasa o poza cu acest tip de avion dar este prea greu pt voi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5638 secunde