Fregata "Regina Maria", 12 ani în serviciul Forțelor Navale Române

375
1
Fregata
În urmă cu 12 ani, fregata "Regina Maria" a intrat în serviciul Forțelor Navale Române. La momentul respectiv, a fost organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat  pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei. 


În data de 21 aprilie 2005, primul echipaj număra 203 militari și era structurat pe patru servicii de luptă: Operații, Logistică, Electromecanic și Mentenanță. 


În 12 ani, nava a participat la numeroase misiuni NATO, precum Operația Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 și 2013. După deteriorarea situației de securitate din Marea Neagră, nava a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 și 2016. De asemenea, fregata a participat la numeroase exerciții naționale și multinaționale și a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului. 


Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, dar dețin capabilități și pentru desfășurarea unor operațiuni umanitare sau de căutare și salvare pe mare. 


Intrarea în serviciul Forțelor Navale Române a celor două fregate T22, "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO și să-și dezvolte deprinderile de luptă împotriva amenințărilor de orice natură.


Comentează știrea

eugen
24 aprilie 2017
fregate

Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, cu prastii in cazul atacurilor aeriene si cu sticle si borcane in cazul luptei sumarine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7428 secunde