La muncă, printre igrasie și șobolani! Patimile polițiștilor de frontieră constănțeni

4224
La muncă, printre igrasie și șobolani! Patimile polițiștilor de frontieră constănțeni - politistiide1-1492955487.jpg
Sindicatul "Europol" Garda de Coastă a atras atenția conducerii instituției cu privire la mai multe nereguli la nivelul Punctului de Trecere al Frontierei și Sectoarelor Poliției de Frontieră.

Sindicaliștii acuză conducerea Gărzii de Coastă că nu s-a asigurat pentru îndeplinirea condițiilor minime de igienă pentru personalul care își desfășoară activitatea în PTF-urile și SPF-urile din județul Constanța. De cealaltă parte, Garda de Coastă susține că au fost realizate lucrări de reparații și anual sunt realizate dezinsecții și deratizarea spațiilor.

Există situații în care igienizarea este condiționată de timpul necesar pentru aceasta, de norma de materiale ce trebuie folosite în acest scop și nu doar de lipsa personalului cu atribuții în acest domeniu, arată sindicaliștii.

"Vă rugăm să dispuneți măsuri pentru igienizarea periodică a sediilor de la nivelul structurilor Gărzii de Coastă și repartizarea normelor de materiale necesare acestei activități. Pe lângă situația mobilierului învechit, clădiri cu pereți care mențin permanent umezeala, geamuri sparte, infiltrații prin acoperișuri, prezența rozătoarelor, praful și toaletele nedezinfectate periodic pun în pericol sănătatea lucrătorilor", se arată într-o adresă a Sindicatului "Europol" Garda de Coastă, înaintată conducerii instituției.

Spre exemplu, polițiștii de frontieră spun că la PTF Agigea există igrasie în pereți, geamuri sparte și infiltrații în acoperiș, iar la SPF Ostrov, mobilierul ar fi rupt și ferestrele sparte. O situație asemănătoare poate fi întâlnită și la SPF Băneasa, acolo unde ferestrele nu au tencuială, iar mobilierul este învechit. De asemenea, la SPF și PTF Negru Vodă, prezența rozătoarelor este deja ceva obișnuit pentru lucrătorii de frontieră.

"În cursul anilor 2015 și 2016, au fost realizate lucrări de reparații a acoperi-șurilor tip terasă și tip șarpantă la un număr de 28 de construcții din cadrul imobilelor PTF Negru Vodă, Ostrov, sediul Gărzii de Coastă, SPF Băneasa, GN Constanța, urmând ca în cursul anului 2017 acestea să continue la un număr de 10 construcții din cadrul imobilelor PTF Ostrov, SPF Pardina, sediul Gărzii de Coastă, SPF Negru Vodă și Casa de Odihnă Mangalia. Anual, la toate structurile Gărzii de Coastă se realizează dezinsecția, dezinfecția și deratizarea spațiilor, fiind distribuite și pliculețe de otravă pentru rozătoare", a fost răspunsul Gărzii de Coastă, la solicitările sindicaliștilor.

v v v

Pentru efectuarea curățeniei în spațiile în care își desfoșoară activitatea lucrătorii din cadrul SPF-urilor și PTF-urilor, Serviciul Logistic a achiziționat și distribuit materiale de curățenie și dezinfecție, atât pentru birouri și holuri, cât și pentru toalete, susțin reprezen-tanții Gărzii de Coastă.

"Un aspect negativ în asigurarea întreținerii spațiilor este lipsa personalului, în momentul de față existând personal contractual «îngrijitor», care asigură curățenia în spațiile interioare și în grupurile sanitare doar la nivelul sediului Gărzii de Coastă, GN Mangalia și GN Constanța. La PTF Negru Vodă, SPF Băneasa și SPF Ostrov, curățenia este întreținută prin forțe proprii în toate spațiile", a mai precizat Garda de Coastă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6154 secunde