Avionul F-35 a venit în România pilotat de o femeie. Este prima femeie la manșa celui mai puternic avion de vânătoare din lume

725
Avionul F-35 a venit în România pilotat de o femeie. Este prima femeie la manșa celui mai puternic avion de vânătoare din lume - prima-femeie-pilot-f35-1716385041.jpg

Articole de la același autor

Prima și singura femeie pilot al celei mai avansate aeronave din lume, avionul F-35, a veni în România să-l prezinte la Expoziţia internaţională Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024. Numele ei este Monessa Balzhiser, cunoscută și ca „Sirena” și a stat de vorbă cu Euronews despre cariera sa.


Prima femeie pilot de avion F-35, încântată de România


Ea a pilotat mai mulți ani avioane F-16 de când a intrat în serviciul forțelor aeriene. Are 1600 de ore de zbor, din care 400 în misiuni de luptă.


Din 2018 s-a alăturat companiei Lockheed Martin și de câteva săptămâni pilotează avionul F-35. Ea se află de o săptămână în România și spune că a vizitat Transilvania, zona carpatică și Bucureștiul.


Spune că este încântată de peisaje, de oameni și de mâncarea românească.


România face cunoștință cu cel mai avansat avion din istorie


Ea este una din cei 10 piloți care testează avioanele de generația a cincea. Monessa va participa la expoziția Black Sea Defense and Aerospace. Acolo va fi expusă o machetă la dimensiunile reale și un simulator de zbor F-35.


Ea spune că și-a ales cariera de pilot pentru că nu am vrut să stea la birou:
„Mereu am visat să fac ceva unic și provocator, ceea ce a fi pilot de avion de vânătoare îmi permite să fac. Iubesc adrenalina, iubesc provocarea și îmi place că pot avea un impact în ceea ce fac”.


Pilotul spune că avionul F-35 este foarte avansat, dar și ușor de pilotat. F-35 este un avion ce nu poate fi detectat prin sisteme radar. România va achiziționa 32 de avioane F-35 la un cost de 6,5 miliarde de dolari.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2632 secunde