Aviz șoferilor cu mașini înmatriculate în Bulgaria!

2276
3
Aviz șoferilor care circulă cu mașini neînmatriculate sau înmatriculate în alte state. Potrivit Inspectorului Marius Ghiță, de la Serviciul Poliției Rutiere Constanța "autoturismele pot circula cu autorizație provizorie timp de 30 de zile. Dacă aceasta expiră, se poate elibera o altă autorizație tot pentru o perioadă de 30 de zile sau se va recurge la înmatricularea definitivă a autovehiculului."
O problemă ar fi cea a autoturismelor aduse din străinătate. Cei care aleg să-și înmatri-culeze mașina la bulgari pot avea numeroase surprize. Dacă mașina este înmatriculată în țara vecină pe "persoană fizică", atunci, mai mult ca sigur, impozitul nu va fi plătit, deoarece proprietarul din acte nu se va mai obosi să atenționeze cu privire la această cheltuială. Autoturismul poate fi radiat și astfel se va ajunge la a circula cu un autoturism neînmatriculat, riscând "achiziționarea" unui dosar penal.
O altă surpriză este reprezentată de plata incompletă a asigurării sau chiar neplata. Mulți intermediari ascund polița RCA printre celelalte acte ale mașinii și ulterior realizați că circulați fără asigurare, pentru că a fost făcută doar pe trei sau șase luni.
De la începutul anului și până în prezent Serviciul Poliției Rutiere a descoperit în trafic 29 autoturisme neînmatriculate, iar dintre acestea 13 aveau și numere false de înmatriculare.
Pentru punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat riscați închisoarea de la unu la trei ani, iar circulația cu un număr fals de înmatriculare se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.
Andreea BAJDECHI

Comentează știrea

ne am saturat de toate rablele si toti,,,,tiganii cu nr de bg
26 iulie 2011
sa nu le mai dea voie

sa le puna taxa!~ din 3 in 3 luni sa plateasca ceva! pai unii sunt fraieri si altii destepti? gata ajunge stop masini de bg! sa circule cu ele in bg nu la noi

sofer maghiar
26 iulie 2011
Ghita

ghita vorbeste de masini din BG, cind chiar el are masina cu nr de BG????????

bulgaru
26 iulie 2011
daca romanii nu vor bani!

sunt adeptul inmatricularii masinii in bulgaria, moldova, guineea, sau orice alta tara in care taxele sunt in limita bunului simt. atat cat romania jupoaie cetateanul (daca as avea un salariu de parlamentar, poate)cu taxe, taxe cu mult peste puterea financiara a clasei medii, voi incerca sa profit de situatie, pana la urma sunt banii mei si doar eu aleg cum si cat sa cheltui. nimeni nu poate impune restrictionarea liberei circulatii in cadrul UE. nimeni nu poate restrictiona libera circulatie in UE indiferent de locatia inmatricul;arii unui auto. terminati cu aberatiile, multi nu inmatriculeaza auto in bg de placere, motivul toti il stiu - taxa...taxa...taxa.. "succesuri!"

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Economie : Jale pe străzile Constanței!
Pagina a fost generata in 0.322 secunde