Bate Vîntu după gratii! I-au respins cererea de eliberare

162
Bate Vîntu după gratii! I-au respins cererea de eliberare - ddd-1578489430.jpg

Articole recomandate

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea prin care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, însă decizia instanței nu este definitivă. Potrivit hotărârii instanței, Vîntu are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna septembrie, scrie Agerpres.

"În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală respinge propunerea de liberare condiționată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată. Stabilește termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiționată la data de 20.09.2020. În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Măsura dispusă se comunică Administrației locului de deținere a petentului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, la data de 08.01.2020", se arată în decizie.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu execută 11 ani de închisoare în Penitenciarul Rahova, pedeapsă rezultată ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare. Ultima condamnare de 10 ani de închisoare a fost primită de Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA. El mai are la activ 8 ani de închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani și 2 luni de închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani de închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), un an de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță (iunie 2012).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3234 secunde