Braconieri ucraineni, prinși în Marea Neagră

464
Braconieri ucraineni, prinși în Marea Neagră - dsc03571-1335600173.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat și reținut o ambarcațiune sub pavilion Ucraina, cu trei marinari la bord, care desfășura acțiuni de braconaj piscicol în perioada de prohibiție, în zona contiguă din Marea Neagră, se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

La bordul ambarcațiunii a fost descoperită o cantitate de pește de peste 200 kilograme din speciile calcan, rechin și pisică de mare.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat vineri un plan de acțiune privind combaterea braconajului piscicol, în urma unei informații primite de la lucrătorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul că o ambarcațiune desfășoară activități de pescuit în zona contiguă în perioada de prohibiție.

În jurul orei 16.00, la aproximativ 23 de mile marine travers de Canalul Sulina a fost identificată ambarcațiunea "Yazp" sub pavilion R. Ucraina, cu 3 cetățeni ucraineni la bord.

Polițiștii de frontieră au intervenit cu o ambarcațiune model Shaldag și au semnalat acustic și vizual ambarcațiunea, care s-a oprit din marș și a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 205 kilograme de pește din speciile calcan, rechin și pisică de mare, evaluată la aproximativ 2.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare în conformitate cu prevederile legale.

În ambarcațiune au mai fost găsite un motor de barcă atașabil marca Suzuki de 140 CP, un aparat GPS marca Garmin, o elice de rezervă, 2 rame și un recipient cu 70 de litri de combustibil, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 lei care au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră au escortat ambarcațiunea până la sediul componentei navale a Gărzii de Coastă din Sulina în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Cei trei cetățeni ucraineni, domiciliați în regiunea Odessa din R. Ucraina, vor fi cercetați sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de nedeținere a licenței de pescuit comercial și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, fapte prevăzute și sancționate de art. 64, lit. a și g din OUG 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8024 secunde