Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, prezentă la exercițiul „Noble Partner 2022” din Georgia

188
Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, prezentă la exercițiul „Noble Partner 2022” din Georgia - xbrigadageorgia2-1661852227.jpg
Luni, 29 august, în baza militară Vaziani din Georgia a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional „Noble Partner 2022”. „Noble Partner 2022” este un exercițiu care se desfășoară în perioada 29 august - 9 septembrie 2022, condus în parteneriat de către Georgia și Statele Unite ale Americii, la care participă militari din Bulgaria, România, Moldova, Grecia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia, Norvegia, Lituania, Azerbaidjan, Germania, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Polonia, Japonia, Ucraina și Suedia, însumând un număr de aproximativ 2400 de participanți. Exercițiul urmărește creșterea pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre. Exercițiul creează posibilitatea comandamentelor de a exersa și valida procedurile de operare în cadrul exercițiului de tip CPX/CAX și subunităților de a se antrena într-un mediu multinațional. La ceremonia de deschidere a exercițiului au participat generalul-maior Giorgi Matiashvili, șeful Statului Major al Apărării Georgiene, generalul de brigadă Roland Dzneladze, comandantul Comandamentului Forțelor Terestre de Est al Georgiei, care este și conducătorul exercițiului, precum și atașați militari ai țărilor participante.

România participă la acest exercițiu cu un detașament de 35 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, condus de către colonel Eugen Popescu, din care 13 militari augmentează statul major de brigadă multinațională și un pluton de poliție militară format din 22 de militari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5814 secunde