Ceremonie militară, de Ziua Națională a Franței, la Capu Midia

285

Articole de la același autor

Militarii detașamentului de apărare atiaeriană MAMBA dislocați la Capu Midia au organizat o ceremonie prilejuită de aniversarea Națională a Franței, sărbătorită în fiecare an, la data de 14 iulie și care simbolizează ocuparea fortăreței Bastilia de către revoluționari, în anul 1789.

După intonarea imnurilor celor două state aliate, România și Franța, comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, colonelul Viorel-Eugen Bitan, a înmânat conducerii detașamentului francez o plachetă, cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a Franței și în semn de prețuire pentru sprijinul pe care militarii francezi îl oferă țării noastre în cadrul Grupului de Luptă al NATO în România.

Desfășurarea sistemului MAMBA în România răspunde nevoilor NATO de apărare aeriană și antirachetă integrată și contribuie direct la consolidarea apărării și descurajării în zona euro-atlantică. „Cu această desfășurare a sistemelor de arme moderne, integrate și interoperabile într-un interval de timp scurt, Franța își demonstrază disponibilitatea și capacitatea de a-și proteja interesele și pe cele ale aliaților săi. Este o demonstrație de solidaritate strategică între aliați”, a subliniat conducerea detașamentului MAMBA, dislocat la Capu Midia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4982 secunde