"Bucla libaneză", cea mai nouă modalitate de clonare a cardului

532
Dacă ați profitat de zilele libere și ați plecat de acasă, aveți mare atenție cum și unde folosiți cardul pentru a efectua plăți! 


Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărților de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripționarea unor noi cărți de credit, cu care se fac extrageri de numerar. 


De asemenea, alt mod de operare pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este "bucla libaneză" - un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un "binevoitor" care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat. 


Pentru a nu fi victimă a infracțiunilor de tip skimming, Poliția Română vă recomandă să nu lăsați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar și să anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale. 


"Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Nu permiteți nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar", vă sfătuiesc oamenii legii. 


Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3389 secunde