Constănțenii cer parcări în oraș. "Sunt terenuri care stau pârloagă, cu bălării cât casa! Cine să le amenajeze?"

2156
9

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, constănțenii pot plăti parcarea cu cardul. Asta dacă au noroc și găsesc un loc liber.  Primăria Constanța a implementat un program prin care plata parcării se poate face și cu cardul, indiferent dacă stai o oră, opt ore, șapte zile sau 30 de zile.


Plata parcării se realizează direct din aplicația TPark sau accesând portalul TPark, folosind orice card bancar. Astfel, dacă staționezi o oră, plătești 2,44 de lei, plus comisionul operatorului, dacă stai trei ore dai 7,04 lei, plus comisionul operatorului, iar dacă stai opt ore achiți 16,24 de lei, plus comision. De asemenea, există și opțiunea de a plăti pentru șapte zile 90 de lei, la care se adaugă și comisionul operatorului și opțiunea pentru 30 de zile - 225 de lei, plus comision.


"Plata cu cardul este rapidă și presupune parcurgerea a trei pași simpli. Primul este introducerea numărului de înmatriculare, selectarea orașului și a duratei parcării, al doilea se referă la completarea datelor de facturare, iar al treilea vizează introducerea datelor cardului. După realizarea tranzacției, șoferii primesc pe e-mail confirmarea plății și factura aferentă acesteia", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc. Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Constanța este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00 - 24.00. 


"Aducem Constanța în rândul orașelor românești!"


Programul face parte din cele anunțate de ceva timp de autoritățile locale, însă nu rezolvă o problemă extrem de gravă cu care se confruntă orașul în această perioadă: lipsa locurilor de parcare. 


"Dorim să găsim soluții de tehnologii, de produse, astfel încât să construim o strategie de smart city adaptată la nevoile constănțenilor și la specificul orașului nostru. Până în momentul de față am testat aplicații în proiectul pilot realizat cu compania Telekom, în zona Sala Sporturilor, cu parcare inteligentă, iluminat inteligent, supraveghere video, anunțuri publice, încărcare electrică, senzori de măsurare a calității aerului, înseamnă un proiect integral. Avem în teste o semaforizare inteligentă pe relația Constanța - Ovidiu, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Tocmai în acest context, la fel ca și în orașele mai mari ale României, cum ar fi Cluj, Sibiu, Brașov, Timișoara, dar și în orașe mai mici, precum Târgu Mureș sau Sighișoara, avem aceeași aplicație. Se numește TPark și deja semnalizăm toată parcarea de-a lungul bulevardului Tomis, precum și alte zone din oraș, unde, odată ce ai parcat nu este nevoie să cauți cu privirea sau să aștepți să vină operatorul uman și poți plăti prin aplicație. Prin aceasta aducem Constanța în rândul orașelor românești, pentru că, trebuie să recunoaștem, suntem puțin în urma altor centre mai dezvoltate din acest punct de vedere, dar încercăm să accelerăm procesul de modernizare și în Constanța", a explicat, recent, primarul Decebal Făgădău.


Soluții de la locuitori


Însă constănțenii consideră că au mai multă nevoie de locuri de parcare decât de aplicații pentru plata acestora cu cardul. 


"Centrul Constanței a devenit impracticabil. Pur și simplu nu ai unde să parchezi. Mergi să-ți rezolvi unele probleme, sunt în zonă instituții unde trebuie să ajungi, să plătești una, alta, să depui, să scoți hârtii și nu găsești un loc. Te învârți jumătate de oră pe străduțe, este imposibil. Peste tot s-au pus țăruși pe trotuare, au fost desființate parcările, este foarte bine, pentru că arată mult mai civilizat și pietonii au pe unde circula, dar nu au oferit soluții pentru mașini. Pe ele unde le lăsăm? Da, sigur, mergem cu mijloacele de transport, dar nu toată lumea are timp să se plimbe cu autobuzul prin oraș", ne-a scris pe adresa redacției constănțeanul Mihai Râlea. 


Iar situația este la fel de gravă și în cartiere, nu doar în centru. Au fost distruse toate grădinile din jurul blocurilor pentru a se face parcări pentru mașinile locatarilor. Constănțenii spun că există soluții, totul este ca autoritățile să se mobilizeze și să demareze construcția de noi parcări. "Constanța este plină de spații unde se pot amenaja parcări, dar stau pârloagă cu bălării de doi metri. Plătim taxe degeaba, cine să le amenajeze. În Inel 2, în jurul Bisericii Sfântul Spiridon, sunt sute de locuri de parcare care au bălării cât casa. Fostul stadion al fabricii de mobilă, la fel, stă de 25 de ani degeaba și mașinile stau pe trotuare. Așteaptă probabil pe cei cu bani să le prăduiască", ne-a transmis un constănțean.


Un altul ne oferă exemple din alt cartier și că este momentul să se ia rapid măsuri.
 
"Iată două perimetre pentru construcția unor parcări: zona Abator, în perimetrul blocurilor A, X1, X2 și D1. Și al doilea ar fi între limita de vest a Cimitirului Central și blocurile H4, H5. Țrrrr, a sunat ceasul, gata cu visele!".


Comentează știrea

borat
6 noiembrie 2017
hmm

Hai bre dragi tovarasi ca am rezolvat problema, de card aveam nevoie, parcarile le-am construit si amenajat pe toate..... Teminati podul de la Cora sau mai bine spus incepeti ce sa lucrati ca ati gonit si paznicii de acolo de ce dragi tovarasi de la ziar nu faceti o investigatie si informati populatia cand o sa fie podul gata?

andrei
6 noiembrie 2017
semaforizare

chiar se impun masuri fata de semaforizarea bd.Tomis/Aurel Vlaicu...dimineata e nenorocire, se sta la coada cca 15 min!!!!! pana la implementarea semaforizarii inteligente, ar trebui prelungit timpul pe culoarea verde...

EU
6 noiembrie 2017
parcari

In toate cartierele orasului,sunt locuri in care se pot amenaja parcari,problema este daca oamenii vor sa plateasca parcarea...din cauza asta nici nu sunt popularizate..ar fi buna o actiune .."scolareasca" sau "pensionareasca" pentru depistarea si aducerea la cunostinta primariei a locurilor care pot fi transformate in parcari , bineinteles neplatita..patriotica ..

Augusta
6 noiembrie 2017
Haos

OK, dar ce te faci cand trebuie sa vii la serviciu si nu ai unde sa parchezi fara plata? La un program de opt ore pe zi, ce salariu ar trebui sa am ca sa mai platesc 300 lei pe luna parcarea? Vorbesc de zona Teatrului "Oleg Danovski", iar solutia cu autobuzul nu e deloc la indemana cand mai alergi sa duci si copilul la scoala, sa ajungi si la serviciu si eventual sa mai faci si cumparaturi, ca sa mai ai timp acasa si de gatit si de facut teme. Sa ne plimbam cu autobuzul, dupa ce isi termina batranii plimbarea bineinteles, ca altfel nu avem loc....

Gogu
6 noiembrie 2017
Visati cu ochii deschisi mai Tovarsi !

Terenurile respective cred ca au fost '' retrocedate '' cum mult timp in urma ! Si daca nu , tot asa vor ramane .....ei nu sunt in stare sa reabiliteze un parc si un pod si noi vrem parcari etajate !

borat
6 noiembrie 2017
hmm

Bravo Gogule din Techirghiol

constanteanu
6 noiembrie 2017
Parcari sub si supraterane

Exista in Constanta zeci de locuri intre blocuri unde se pot amenaja parcati sub si supraterane. Eu as propune 2 etaje subterane si 2 supraterane ca sa nu ia lumina celor de la etajele infeiroare.As amenaja in interiorul lor o boxa pt spalat masina,un hotel de anvelope precum si un mic magazin cu diverse accesorii auto.As angaja 2 oameni pe tura unul sa stea la magazin si unul sa se ocupe de spalat masini etc etc.Cui nu- i convine sa isi lase masina seara murdara si dimineata sa fie curata?S-ar crea sute de locuri de munca.As da fiecarei locuite din Constanta un loc de parcare gratuit si daca mai are 1 sau 2 masini sa plateasca fiecare familie o taxa lunara! As imbraca parcarile cu verdeata ca sa nu poate nimeni sa se holbeze in apartamente si astfel ar avea si un aspect eco.As pune panouri foto voltaice ca iluminatul sa fie gratis ETC ETC De ce pana mea nu se fac astfle de parcari?

Mioara
7 noiembrie 2017
Parcari

Locuiesc în cartierul Coiciu! Am și eu o nelămurire? Pe strada Fulgerului colț cu str Biruinței s-a montat pe trotuarul din fața acestei proprietăți țăruși atăt pe marginea trotuarului căt și pe trotuar pe centrul acestuia. De ce? Cine îți dă voie? De ce eliberează primăria aceste autorizație! Cănd in apropiere de academia năvală nu există o parcare suficientă pentru căte mașini vin in zona aceasta!

Scm
8 decembrie 2017
Parcari

CE plata ca in orasele civilizate? Inter orele 20 si 06 in cursul saptamanii sunt gratis iar sambata si duminica la fel. Basca 300 lei/ luna ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7592 secunde