Parcul Tăbăcărie, plin de mizerie și de câini fără botniță

"Nu vrem ca ai noștri copii să se joace printre rahați de câini!"

4654
13
Constănțenii nu au prea multe parcuri unde să se bucure de vremea frumoasă. Iar cele puține care au supraviețuit măcelului spațiilor verzi sunt mici, murdare și neîngrijite. Copiii se joacă printre bălării, printre rahați de câini, patrupede care umblă libere, speriindu-i pe cei mici, acesta este peisajul zilnic în parcurile din oraș. 


"În Tăbăcărie, în afară de porțiunea cu Țara Piticilor, nu prea ai unde să lași un copil să zburde prin iarbă. Este plin de câini. Sunt zone unde se fac dresaje și sunt câini periculoși și peste tot aleile sunt pline de mizeriile lăsate de animale. Ele, săracele, sunt animale, nu ai ce să le ceri, însă stăpânii lor ar trebui să strângă mizeria, așa cum se face în străinătate. Pe cei periculoși ar trebui să-i țină numai cu botniță și nu înțeleg de ce primăria nu face un țarc împrejmuit, unde să stea cei cu câini, mai ales dacă vor să facă dresaje", ne-a spus, indignată, Mirela Popescu, o constănțeancă din zonă. 


Aceleași plângeri legate de câinii din Parcul Tăbăcărie le-am primit și de la un tătic. 


"Poliția ar trebui să ia măsuri mai dure împotriva celor care nu-și țin legați câinii, căci sunt imprevizibili și îi sperie pe copii. Am asistat de vreo două ori la încăierări între câini, iar băiețelul de doi ani s-a speriat groaznic. Nici măcar nu stăteam în preajma lor, ci doar treceam spre ieșirea din parc. Câinii au început să se bată și scoteau schelălăituri groaznice. Copilul a început să plângă, neînțelegând ce se întâmplă. Nu este normal să li se permită să stea peste tot în parc. Sau măcar să fie obligați să-i țină cu botniță!", ne-a declarat Mihai T. 


Amenzi de până la 1.500 de lei 


De fapt, Poliția Locală susține că dă periodic amenzi celor care nu strâng după câinii lor sau nu îi țin cu botniță. Însă, nu pot să stea permanent în zonă pentru a-i vâna. 


"Se acționează tematic, iar de la începutul lunii septembrie, în fiecare sâmbătă și duminică, se fac patrule în parcuri, între orele 17 și 20. De asemenea, zilnic, echipele merg în parcuri, atât în cartiere, cât și în Tăbăcărie. Sunt sancționați posesorii câinilor care nu îi țin cu botniță, dar și cei ce nu dețin materiale pentru a strânge mizeria. De când sunt prezenți agenții, cetățenii nu mai lasă mizerie, dar mai sunt și cazuri unde se dau sancțiuni", explică reprezentanții Poliției Locale Constanța. 


Potrivit acestora, amenda pentru lipsa botniței este cuprinsă între 500 și 1.500 de lei, iar pentru mizerie, între 400 și 800 de lei. Din păcate, pe ordine publică nu sunt disponibili decât șapte polițiști locali, care trebuie să acopere toate zonele și toate solicitările. 


"Există un dispecerat non-stop, cu numărul de telefon 0241/484.205, unde se primesc sesizări, iar echipe de la Poliția Locală, dar și de la IPJ, se deplasează la fața locului", au mai spus cei de la Direcția Generală Poliția Locală. 


E nevoie de o reabilitare a întregului parc 


Cât despre intenția de a amenaja un spațiu special pentru câini, autoritățile locale iau în considerare acest lucru, însă cel mai probabil va fi cuprins în planurile pentru reabilitarea parcului. Deocamdată, sunt vizate porțiunile unde trebuie refăcute aleile, unde se vor face piste pentru bicicliști, refacerea spațiilor verzi. 


De altfel, o reabilitare a parcului este absolut necesară și urgentă. Dacă ieși din Țara Piticilor, acolo unde cât de cât este mai aranjat, pare că te întorci în timp. Aceleași alei ponosite, aceiași pomi, aceleași straturi pentru flori, dar fără flori. 


"Nu poți să nu faci o comparație cu ce este în alte orașe. Vezi că la București, la Cluj, la Timișoara, la Iași se poate… și nu te poți opri să nu te întrebi de ce la noi nu se poate. E frustrant, pentru că și copiii noștri merită să crească în condiții bune. Nu vrem ca ai noștri copii să se joace printre rahați de câini", ne-a spus un alt constănțean. 


Să-i scoată la muncă pe asistații social! 


Sunt voci care spun că autoritățile locale nici nu trebuie să facă eforturi financiare prea mari pentru a curăța parcurile. 
"Sunt atâția oameni care primesc ajutor social din banii noștri, de ce nu sunt puși să curețe mereu parcurile din oraș? Atât ne-a mai rămas la cei mai mulți dintre noi, nu toți avem bani să mergem la munte, plus că e și mall-ul aici. Și chiar dacă am avea, parcurile trebuie să fie lună tot anul, mai ales că sunt așa puține!", este de părere Teo Mocanu. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dragnea
30 octombrie 2017
La pușcărie cu penalii din primărie

Cei care au firme de dresaj să aibe spații specifice activității dar pe proprietatea lor nu în parcuri .

Sindbad
30 octombrie 2017
Vrem o țară ca afară...

Situația este veche și se accentuează.Pe de o parte, lipsa crasă a educației locuitorilor, creșterea procentului țiganilor și cocalarilor în masa polulației, pe de altă parte, slaba reacție sau lipsa ei a autorităților în fața fenomenului. Curățenia se impune prin amenzi uriașe, pedepse cu munca în folosul comunității, prin mijloace eficiente și rapide. Nu v-ați săturat de gunoaiele menajere lăsate lângă stâlpi, îndesate în micile tomberoane stradale de cei leneși, mereu grăbiăi să prindă ultimele oferte 2in1 din piață? De ce să se abată la platforma de gunoi? Tot trece pe lângă un stâlp,îl lasă acolo.S-au instalat în unele zone, tomberoane selective. Foarte bine. Mulți nu stiu să citească, este dificil pt. ei chiar să introducă gunoiul în acele fante, așa că il lasă pe jos lângă aceste containere. Unii, in pofida vârstei, denotă chiar idioțenie de încerci să-i înveți cum să separe gunoiul. Să iasă gardienii publici dimineața, atunci când scot câinii afarâ să-și facă nevoile, să dea amenzi, tot așa, câte 1-2 puncte de pensie, că tot le place Olguța...

RoM
30 octombrie 2017
Omul sfinteste locul !

Bine a punctat '' Sindbad '' , orasul oglindeste calitatea cetatenilor pe care ai are !

Constantean
30 octombrie 2017
Constanta

Ca in orice domeniu... legislatia exista dar nu are cine sa o aplice... Cred ca in viitor o sa si faca lumea dreptate singura, ca daca astepti sa ti faca dreptate organele abilitate... ramai doar cu asteptatul...

naekst
30 octombrie 2017
parcuri

La cit de nauci si nesimtiti sinteti cu totii, vor ajunge copii vostri sa se joace prin rahati de caine

Liviu Chilian
30 octombrie 2017
Ha! Autoritatziganile kustendilii si rahații câinilor

Uimitor! Pt a proba sentința istorică data de Romani. Rromarlanii-porcidecaine rabiati sunt diareea lui Satan pe Terra! Automat, diareea nu poate fi asociata decât cu rahații câinilor! Tragedia ca un blestem e ca in Rromarlania, in general, si in Kustendge in particular, porciidecaine rabiati sunt...autoritățzigani, in loc sa fie hingheriti si tratati in...balamucuri. De departe, recunoscut la scara natziganala Rromarlana, cele mai rabiate autoritatzigani din Nebunistan, sunt in pestilenta orientala de la malu' marii! Din 2000, pestilenta tziganizata e terorizată de o...haita de câini jigano-pesediști ai căror rahati, vedem, au inundat...cetatea lui Naso Ovid ce, premonitoriu, si'a scris Tristele in viitoarea Kustendge. Dupa Tziganul ferentaran Mazare, "orașul" a încăput sub...haripa unui Gabor unguresc ce'i urăște pe Romanii constănțeni ca pe Hoții de cai! Nu am putut nici sa ma mir când am început operațiunea de a'i scri biografia neromanțată a PSIHOPATULUI "băiat sarakk" format in umbra Mafiei Israhatzeleno-mazarena. Ei, bine, Decebaubau Fekete("Fagadau") e maritat cu o Greco-Tziganka pe nume Kkitanidis, o cioara vopsita dupa moda Cocanitoarei Woodry, Cică, Kkitanitis-Fekete acționează in domeniul medicinei rahatilor de câine. Din...sărăcia ei si a "băiatului sarak", primarabiatul Kustendgei, a deschis o afacere tamaaan in...Temeszvar(("Timișoara"), pestilenta neromaneasca din care a pornit tăvălugul kkpIUDAlismului ultracleptomaniac, doctrina zsidaneasca ce a umplut fosta Românie cu rahati de câine si cinci milioane de morminte ale Romanilor exterminați in 27 de ani! Monika Kkitanidis-Fekete are si un asociat pe nume...Mut. Avertisment pt sulime! Aferim!

Andreea
30 octombrie 2017
civilizati-va!

In Parcul Viitorului exista candva un tarc special amenajat pentru caini dar nu aveam loc de copii..mai intai autoeducati-va oameni buni si ganditi-va ce aveti de oferit inainte sa cereti. Noua si cand ni s-a dat ceva, ne-am batut joc, totul se distruge pentru ca lipsa de educatie este peste tot: si in parcuri si la cozi la paine si in trafic si peste tot. Fi-ti mai buni si mai solidari daca vreti sa se schimbe ceva.

Andreea
30 octombrie 2017
animale

Iar animalele in 2 picioare fac mult mai multa mizerie decat camarazii patrupezi.So.. folostiti creierasul ala, e gratis!

Ion
30 octombrie 2017
De mafia blocuri nu va luati?

De mafia betoane nu va luati?Tot cainii sint problema unor retardati nascuti degeaba pe pamint?Cind o sa i ucidti pe tot ce mai faceti?Cind a facut Radu Mazare City Mall unde erati?

Andreea
30 octombrie 2017
adevarat

cel mai bun raspuns..mai bine de atat nici ca se putea..bravo!

Răspuns la: Omul sfinteste locul !
Adăugat de : RoM, 30 octombrie 2017
Bine a punctat '' Sindbad '' , orasul oglindeste calitatea cetatenilor pe care ai are !
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde